PONOVO HLADNO JUTRO I TOPLO POPODNE! Ovo je vreme za danas!

Autor:

Vesti

13.10.2024

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uveče i tokom noći na severu i zapadu zemlje prognozira se naoblačenje

PONOVO HLADNO JUTRO I TOPLO POPODNE! Ovo je vreme za danas!

Foto: Shutterstock, ST/Vladimir Lukić

Danas nas očekuje umereno oblačno jutro sa temperaturom od 3 stepena, uz moguću pojavu magle po kotlinama i dolinama reka. Tokom prepodneva se očekuje postepeno razvedravanje, pa će u nastavku dana biti toplije sa dužim sunčanim intervalima. Vetar će biti slab do umeren, uglavnom južnih smerova. Najniža temperatura biće od 3 do 10 stepeni, dok se najviša očekuje da bude od 20 do 24 stepena.

Promenljivo vreme tokom večeri i noći

Uveče i tokom noći na severu i zapadu zemlje prognozira se naoblačenje uz skretanje vetra na severni, a tek ponegde je moguća slaba kratkotrajna kiša.

Očekuje se da će u Beogradu temperatura biti za stepen manja nego u ostalim delovima zemlje. Svežije jutro može uticati na dnevne aktivnosti, pa se preporučuje nošenje slojevite odeće kako bi se lakše prilagodili promenljivim temperaturama tokom dana.

Napomena o lokalnim pojavama magle

Lokalna pojava magle po kotlinama i dolinama reka može uticati na vidljivost i sigurnost u saobraćaju, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja i prilagođavanje brzine uslovima na putu.

S obzirom na promenljive vremenske prilike, preporučuje se praćenje meteoroloških izveštaja i pravovremeno informisanje o aktuelnoj prognozi kako bi se planirale aktivnosti tokom dana

Vreme narednih dana

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom narednih sedam dana u Srbiji će biti ujutru hladno, tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost, a dnevna temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu oktobra.

Prolazno naoblačenje, tek ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom očekuje se u nedelju krajem dana i tokom noći ka ponedeljku, kao i u ponedeljak krajem dana i tokom noći ka utorku u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading