SPREMA SE HAOS: Nenormalne količine kiše, a evo kada će se vreme stabilizovati!

Autor:

Vesti

03.10.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša je već počela da pada u pojedinim delovima Beograda

SPREMA SE HAOS: Nenormalne količine kiše, a evo kada će se vreme stabilizovati!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Prema rečima meteorologa Ivana Ristića, padavine će se češće javljati na severu zemlje, gde će biti i hladnije, dok će slaba kiša lokalno padati u ostatku zemlje. Ristić ističe da će značajna promena vremena do Srbije stići danas iz pravca Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore prema Kosovu. Kiša je već počela da pada u pojedinim delovima Beograda, a očekuje se da će se kišna zona polako širiti na istok i jugoistok zemlje, te da će sutra zahvatiti i ostale delove Srbije.

Danas je neobičan dan kada je temperatura u pitanju. Na severu zemlje očekuje se prava jesenja temperatura, dok će na jugu biti letnje vreme. Temperaturna razlika će biti viša od 10 stepeni, sa maksimumima od 12 do 14 stepeni na severozapadu Vojvodine, dok će jugoistočni deo zemlje imati letnje temperature od 25 do 27 stepeni Celzijusa.

Meteorolog najavljuje da će od ponedeljka početi stabilizacija vremena, sa pretežno oblačnim i svežim danima, povremeno praćenim kišom. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 16 do 20 stepeni, a najviše kiše se očekuje danas i sutra, do oko 40 mm.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) uključio je "žuti" meteoalarm za pojedine delove zemlje zbog padavina. "Žuto" upozorenje je na snazi u Bačkoj, Sremu, zapadnoj Srbiji i na jugozapadu Srbije. Za sutra je meteoalarm za Srbiju još "jači", odnosno, pola Srbije je u žutom, a pola u narandžastom.

Očekuje se da će kiša kratkotrajno intenzivirati u toku noći na severu i zapadu, dok će sutra na jugu i jugoistoku biti većih padavina.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading