TEMPERATURA PADA ZA JOŠ PET STEPENI! Pred nama pravo jesenje vreme, a onda obrt!

Autor:

Vesti

29.09.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom nedelje biće više sunca, ali će biti hladna jutra.

TEMPERATURA PADA ZA JOŠ PET STEPENI! Pred nama pravo jesenje vreme, a onda obrt!

Foto: Tanjug/J/ T. RADOVANOVIĆ, PAP, E-Stock, youtube/Novo Jutro

U Srbiju je juče stiglo naglo zahlađenje, s padom temperature za 15 stepeni. Meteorolog Ivan Ristić najavljuje stabilizaciju vremenskih prilika do kraja nedelje, ali će i dalje biti hladno i kišovito.

Početkom nedelje, kako kaže, biće više sunca, ali će biti hladna jutra, s minimalnom temperaturom,  ponegde i ispod 5 stepeni,

- Zatim od srede sve više oblaka koji će doneti kišu od četvrtka pa sve do kraja nedelje. Najtopliji dan biće sreda kada će u većini mesta maksimalne temperature biti iznad 20 stepeni - najavljuje meteorolog.

U ostalim danima, prema prognozi Ivana Ristića, najviša temperatura biće uglavnom ispod 20 stepeni i kretaće se između 16 i 20.

- Vetar umeren severozapadni jedino sredinom nedelje u kratkotrajnom skretanju na jugoistočni. Stabilizacija vremena i porast temperatura dolaze u drugoj nedelji oktobra kada će uz više sunca maksimalne temperature ponovo dostizati 25 stepeni. To će ujedno biti prema sadašnjim prognozama i najtoplija nedelja u oktobru tzv. Miholjsko leto -  najavljuje on.

Kako je ranije objavio Miholjsko leto stiže u Srbiju 12. oktobra.

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će sutra na severu biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno oblačno sa sunčanim intervalima, dok će najniža temperatura iznositi od 5 do 12, a najviša od 15 do 19 stepeni.

Ujutru će biti hladno, po kotlinama i visoravnima mestimično magla ili niska oblačnost. Duvaće umeren i jak vetar, severozapadni, na istoku Srbije povremeno sa udarima olujne jačine, uveče u slabljenju.

I u Beogradu sutra ujutru hladno, tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar umeren, sredinom dana i jak, severozapadni, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura u glavnom gradu biće od 7 do 9, a najviša oko 17 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 7. oktobra, u utorak i sredu posle hladnog i vedrog jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplije. Zatim umereno do potpuno oblačno, do kraja sedmice mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom a u ponedeljak, 7. oktobra, stabilizacija vremena.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading