SRBIJA ĆE SE ZABELETI! Evo koji delovi zemlje će se naći pod snežnim pokrivačem

Autor:

Vesti

27.09.2024

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uslediće i naglo zahlađenje!

SRBIJA ĆE SE ZABELETI! Evo koji delovi zemlje će se naći pod snežnim pokrivačem

Foto: RINA

Vikend sa drastičnom promenom vremena

Današnje tropsko vreme u Srbiji

Današnji dan doneo je Srbiji izuzetno tropsko vreme, sa temperaturama koje su dostizale i do 33°C. Ove vrednosti značajno su iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, koje se inače kreću od 20 do 24°C. Srbija se danas našla među najtoplijim predelima u Evropi, što je izazvalo izuzetno visoke temperature za ovaj period.

Subota - vrućina pre hladnog fronta

Iako se očekuje da će i subota biti veoma topla, sa temperaturama koje bi mogle da dosegnu 30-32°C, sredinom dana se očekuje naglo zahlađenje. Hladni front će doneti kišu praćenu pljuskovima i grmljavinom u severozapadnim predelima Srbije, uz drastičan pad temperature vazduha. Na severozapadu Bačke, maksimalna temperatura neće preći 20-22°C. Dolazak fronta iznad veoma tople podloge stvoriće uslove za burnu reakciju atmosfere, sa mogućnošću snažnih grmljavinskih oluja.

Nedelja - pravo jesenje vreme

U nedelju se očekuje oblačno i osetno hladnije vreme, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuje se drastičan pad temperature vazduha, sa maksimalnom temperaturom od 13 do 17 stepeni, a na istoku Srbije do 22°C. Na višim planinama zapadne i jugozapadne Srbije, kiša bi mogla ponegde da pređe u sneg, naročito iznad 1500 metara nadmorske visine.

Stabilizacija vremena početkom sledeće sedmice

Početkom sledeće sedmice očekuje se prohladno vreme uz prestanak padavina, ali i stabilizaciju vremena. S obzirom na očekivane promene, važno je redovno pratiti državne i nadležne službe i pridržavati se njihovih preporuka kako bi se adekvatno pripremili za promenljive vremenske prilike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading