DANAS SLEDI VREMENSKI ŠOK OBRT! Temperatura do 34 stepena uz vetar! Ono što nas očekuje tokom noći nikome se neće svideti

Autor:

Vesti

08.09.2024

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sutra ponovo osveženje!

DANAS SLEDI VREMENSKI ŠOK OBRT! Temperatura do 34 stepena uz vetar! Ono što nas očekuje tokom noći nikome se neće svideti

Foto: ST/Tamara Pavišić

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), biti pretežno sunčano i veoma toplo uz vetar, s temperaturom do 34 stepena. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak istočni i jugoistočni, krajem dana i tokom noći košava u daljem pojačanju.

Najniža temperatura od 14 u Požegi do 23 stepena u Vršcu, a najviša od 30 do 34 stepena. U Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar umeren, povremeno i jak jugoistočni. Najniža temperatura od 19 do 22, a najviša oko 34 stepena.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje svežije vreme, pa će temperature biti oko proseka za ovo doba godine. U ponedeljak ujutru i pre podne jače naoblačenje, koje će posle podne i uveče usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji.

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistoèni vetar (košava). Zatim promenljivo oblačno i u većini dana nestabilno, mestimično sa kišom i lokalno izraženijim pljuskovima sa grmljavinom, samo se u sredu i četvrtak očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena.

Podsećamo, i ovaj vikend prolazi u Srbiji u znaku letnjeg vremena, a temperature prelaze 30°C. Da podsetimo, početkom i sredinom ove sedmice temperature su išle i do 37-38 stepeni.

Kasnije sinoć preko Vojvodine se premeštao grmljavinski sistem sa pljuskovima i grmljavinom.

Rano jutros šire područje Beograda zahvatio je snažan grmljavinski sistem sa vrlo obilnim pljuskovima.

Ovaj lokalni oblačni sistem bio je vrlo slabo pokretan i dugo se zadržavao nad južnim i istočnim delvima Beograda. Na Košutnjaku je palo 23 litara kiše po kvadratnom metru, dok je na južnom obodu Beograda lokalno palo i više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, pri čemu su nastale urbane poplave i bujice, piše meteorolog Đorđe Đurić.

Istovremeno, na Novom Beogradu i na severnom obodu grada nija pala ni kap kiše.

Mnoge Beograđane jutros su probudili i gromovi. Tokom dana bilo je sunčano i toplo, uz temperature oko 30 stepeni.

Kasnije posle podne pljuskovi sa grmljavinom usled jačeg razvoja oblačnosti zahvatili su južne i jugoistočne predele Srbije.

Oko 17-18 časova veoma jako grmljavinsko nevreme obrušilo se na Vranje, a nevreme je bilo praćeno i gradom veličine lešnika.

U toku večeri usledila je stabilizacija vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading