U OVIM DELOVIMA SRBIJE SE SPREMA NEVREME! Oglasio se RHMZ najnovijim upozorenjem! TRI REGIONA NA UDARU!

Autor:

Vesti

28.08.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inače, sudeći prema najavama meteorologa, tropske temperature će i dalje biti prisutne u Srbiji sve do 7. septembra, uz očekivane padavine u naredna tri dana.

U OVIM DELOVIMA SRBIJE SE SPREMA NEVREME! Oglasio se RHMZ najnovijim upozorenjem! TRI REGIONA NA UDARU!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

RHMZ je najavio, u naredna dva sata, pljuskove u nekoliko delova Srbije.

- U naredna dva sata u južnom Banatu, Pomoravlјu i južnoj Srbiji uz lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnih plјuskova sa grmlјavinom - piše u najavi RHMZ.

Inače, sudeći prema najavama meteorologa, tropske temperature će i dalje biti prisutne u Srbiji sve do 7. septembra, uz očekivane padavine u naredna tri dana. Međutim, severni deo zemlje će kiša ponovo zaobići.

Meteorolog Ivan Ristić ističe da će padavine pogoditi pretežno jugozapad, jug i jugoistok zemlje, dok će sever ostati suv. Najviše padavina se očekuje u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Prema njegovim prognozama, najviše padavina biće u popodnevnim časovima, tokom četvrtka. Kako se visinski ciklon bude premeštao, tako će biti i manje uslova za pljuskove u Srbiji.

U petak, pljuskovi će biti razuđeniji i manje intenzivni, dok će se u subotu kiša premestiti ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj.

Prva nedelja septembra donosi tropsko vreme, ali se očekuje postepeni pad temperature, te se oko 7. septembra mogu očekivati prijatnije temperature ispod 30 stepeni. Ovo predstavlja prvo značajnije osveženje nakon perioda ekstremno visokih temperatura tokom celog leta.

Inače, što se tiče vremena u septembru, RHMZ je kaže da će u većem delu Srbije biti topliji i i suvlјi, a u Zapadnoj Srbiji, Mačvi i Vojvodini topliji i prosečno vlažan septembar. Nastavak kasnog leta u prvoj polovini septembra.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 14.1ºS.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading