APOKALIPTIČNE SCENE NEVREMENA KOJE TUTNJI SRBIJOM: U trenutku krenulo da tuče, OVI KRAJEVI SLEDEĆI NA UDARU! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.08.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoke temperature do kraja nedelje

APOKALIPTIČNE SCENE NEVREMENA KOJE TUTNJI SRBIJOM: U trenutku krenulo da tuče, OVI KRAJEVI SLEDEĆI NA UDARU! (VIDEO)

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Danas je u Srbiji bilo veoma toplo i sunčano vreme, sa temperaturama koje su prelazile čak 40 stepeni. Međutim, paklene vrućine nisu bile jedina meteorološka pojava koja je obeležila dan. U pojedinim delovima zemlje, vreme je preokrenulo svoje lice i donelo olujno nevreme.

Osveženje u Užicu

Pravo osveženje stiglo je u Užice, gde je padala jaka kiša praćena olujnim vetrom. Stanovnici ovog grada su dočekali s olakšanjem ovu promenu vremena.

Nevreme pogodilo Mali Zvornik i Loznicu

Mali Zvornik i Loznica su takođe bili pogođeni olujnim nevremenom. Jak oblak se nadvio nad ovim područjima, donoseći obilnu kišu i snažan vetar.

 

 

RHMZ najavio pljuskove

Republički hidrometeorološki zavod je najavio da će u naredna dva sata nevreme sa pljuskovima i grmljavinom zahvatiti jugozapadnu i jugoistočnu Srbiju, dok će se mestimično pojaviti i na zapadu zemlje.

Visoke temperature do kraja nedelje

Iako je došlo do kratkotrajnog osveženja u pojedinim delovima zemlje, toplotni talas će i dalje obuhvatati veći deo Srbije sve do kraja nedelje. Međutim, postoji nada da će "Lucifer killer" konačno doneti kraj ovom paklenom toplotnom talasu kada stigne u nedelju, 18. avgusta.

Zaštita od nevremena

Praćenje vremenskih prognoza: Redovno pratite vremenske prognoze i upozorenja kako biste bili informisani o potencijalnim nevremenima.

Priprema za hitne situacije: Imajte pri ruci osnovne zalihe hrane, vode, baterijske lampe, radio i lekove u slučaju da ostanete bez struje ili drugih resursa tokom nevremena.

Osiguranje imovine: Ojačajte prozore i vrata, posebno ako živite u području sklonom jakim vetrovima. Uradite redovno održavanje krova i oluka kako biste sprečili curenje vode.

Plan evakuacije: Razvijte plan evakuacije za svoju porodicu, uključujući i gde ćete ići i kako ćete se kontaktirati u slučaju razdvajanja tokom nevremena.

Zaštita od groma

Unutrašnji prostor: Najsigurnije mesto tokom grmljavinskog nevremena je unutrašnji prostor, daleko od prozora, vrata i električnih uređaja.

Faradayev kavez: Ako imate mogućnost, instalirajte Faradayev kavez da biste zaštitili električne uređaje od udara groma.

Automobil: Ako ste napolju tokom oluje, automobil može pružiti sigurnost. Izbegavajte držanje ruku na metalnim delovima unutar vozila i izbegavajte kontakt sa metalnim površinama.

Telefoni i kompjuteri: Izbegavajte korišćenje fiksnih telefona i električnih uređaja povezanih sa mrežom tokom oluje.

Pratite uputstva i preporuke: Pratite lokalne smernice i preporuke za bezbednost tokom grmljavinskog nevremena kako biste smanjili rizik od povreda.

Praktikovanje ovih saveta može značajno povećati vašu bezbednost tokom vremenskih nepogoda kao što su oluje i grmljavina.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading