JEZIVI OBLACI VEĆ DANIMA IZNAD SRBIJE! OBLIK NLO-A I ŽENSKIH GRUDI! Stručnjaci tvrde: jedan takav navodno nagovestio razarajući zemljotres u Turskoj?!

Autor:

Vesti

26.07.2024

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se pitaju otkud odjednom ovi jezivi oblaci.

JEZIVI OBLACI VEĆ DANIMA IZNAD SRBIJE! OBLIK NLO-A I ŽENSKIH GRUDI! Stručnjaci tvrde: jedan takav navodno nagovestio razarajući zemljotres u Turskoj?!

Foto: Printscreen/Facebook/Neverin

Oblaci nastaju kondenzacijom i sublimacijom vodene pare u slobodnoj atmosferi

Oni su fascinantni prizori koji se javljaju u atmosferi Zemlje kao rezultat kondenzacije i sublimacije vodene pare. Njihov nastanak zavisi od zasićenja vazduha vodenom parom i temperaturnih promena, a mogu sadržati i čestice leda i zagađenja iz industrije i saobraćaja.


Lentikularis oblaci - oblik NLO ili sočiva

Jedan od najatraktivnijih oblaka je lentikularis koji je prošle godine izazvao pažnju javnosti iznad Turske. Njegov neobičan oblik, poput letećeg tanjira, povezan je sa svetlošću zalazećeg Sunca i strujanjem vazduha preko planinskih prepreka. Ova prirodna pojava može trajati od nekoliko minuta do nekoliko sati, pružajući spektakularne prizore na nebu.

Mamatusi - oblaci u obliku ženskih grudi

Nedavno su se na nebu iznad Srbije pojavili neobični oblaci koji su podsećali na ženske grudi. Ovi oblaci, poznati kao "mamatusi", nastaju sudaranjem hladnog i toplog vazduha ispod kumulonimbusa nakon jakih oluja. Iako izgledaju neobično, mamatusi signaliziraju da je oluja oslabila ili prošla, ali mogu biti opasni za avione i jedrilice zbog snažnog smicanja vetra u njihovom okruženju.

Kroz ova dva primera, priroda pokazuje svoju raznovrsnost i iznenađujuću lepotu, pružajući nam priliku da se divimo njenim čudesima čak i na nebu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading