GORI I NEBO I ZEMLJA! U ovim gradovima u Srbiji u 11 sati već PAKAO - NAJPRIJATNIJE NA KOPAONIKU!

Autor:

Vesti

13.07.2024

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša temperatura trenutno je 35 stepeni!

GORI I NEBO I ZEMLJA! U ovim gradovima u Srbiji u 11 sati već PAKAO - NAJPRIJATNIJE NA KOPAONIKU!

Foto: Shutterstock

U Srbiji je u 11 sati najtoplije bilo u Kragujevcu, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Somboru i na Paliću, gde je izmerena temperatura 35 stepeni Celzijusa.  

U Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Kruševcu, Velikom Gradištu i u Ćupriji temperatura je bila 34 stepena, a u Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Kuršumliji i Nišu 33 stepena Celzijusa, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Najsvežije je na Kopaoniku, gde je u 11 sati temperatura vazduha bila 23 stepena Celzijusa.

Na području cele Srbije na snazi je crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme. U Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji upaljen je i žuti meteoalarm zbog grmljavinskih nepogoda.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, velika je verovatnoća da će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.

U Beogradu se veoma izražen toplotni talas nastavlja do kraja ove i početkom sledeće sedmice, sa maksimalnim temperaturama od 37 do 40 stepeni i uz tropske noći.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji i postepeni pad temperature, do 5 stepeni, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading