POSLE NEZAPAMĆENE OLUJE, SRBIJU OD VIKENDA ČEKA NALET VELIKIH VRUĆINA! Padaju temperaturni rekordi!?

Autor:

Vesti

03.07.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno u urbanim sredinama, uključujući i Beograd, od nedelje se očekuju tropske noći.

POSLE NEZAPAMĆENE OLUJE, SRBIJU OD VIKENDA ČEKA NALET VELIKIH VRUĆINA! Padaju temperaturni rekordi!?

Foto: Shutterstock

vreme

Nakon nedelja nestabilnog vremena, Srbija konačno dočekuje stabilizaciju atmosferskih prilika. Prema prognozama meteorologa, četvrtak donosi smenu sunčanih i oblačnih intervala širom zemlje, dok će petak biti pretežno sunčan dan.

Temperature tokom dana će biti prijatne, kretajući se od 25 do 30 stepeni Celzijusa širom Srbije, dok će u glavnom gradu, Beogradu, maksimalne temperature dostizati između 26 i 28 stepeni.

Međutim, prema najnovijim prognozama, od vikenda se očekuje novi toplotni talas, ističe meteorolog Đorđe Đurić.

- Za vikend sunčano vreme će biti praćeno visokim temperaturama, koje će često prelaziti 30 stepeni Celzijusa, čak i 35 stepeni u pojedinim delovima zemlje - kaže on.

Posebno u urbanim sredinama, uključujući i Beograd, od nedelje se očekuju tropske noći, naglašava što znači da minimalna temperatura neće padati ispod 20 stepeni Celzijusa.

Prema trenutnim prognozama, meteorolozi upozoravaju da bi toplotni talas mogao potrajati najmanje 10 dana, sa izuzetno visokim temperaturama i minimalnim padom temperature tokom noći.

Podsećamo, Beograd i ostatak Srbije prethodnih dana zahvatilo je veliko nevreme.

Olujni vetar lomio je drveća, oštećeni su brojni objekti i automobili, a nekoliko udara groma uslovili su požare. Lokalno je u zonama oluja palo za dva sata i više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, uz urbane poplave i bujice. Tokom današnjeg jutra Srbiju je zahvatio novi talas oluja, ali i vrlo obilnih padavina i to u sklopu hladnog fronta.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading