U NEKIM DELOVIMA ZEMLJE VEĆ LIJE: A evo šta će biti do kraja dana!

Autor:

Vesti

27.06.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature u većem delu Srbije kreću se u rasponu od 20 do 24°C, dok je u glavnom gradu, Beogradu, izmereno 23°C.

U NEKIM DELOVIMA ZEMLJE VEĆ LIJE: A evo šta će biti do kraja dana!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić,Shutterstock, freesvg.org

Vreme

Jutarnje prognoze za vreme u Srbiji ukazuju na promenljivo oblačno vreme, s naglašenom nestabilnošću. Već u ranim jutarnjim časovima, zapadni i jugozapadni delovi zemlje suočavaju se sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Posebno intenzivni grmljavinski procesi primećeni su u Šumadiji, Pomoravlju, Sremu, kao i na jugu i zapadu Bačke.

Foto: zoomEarth

 


Temperature u većem delu Srbije kreću se u rasponu od 20 do 24°C, dok je u glavnom gradu, Beogradu, izmereno 23°C. Maksimalne dnevne temperature neće bitnije odstupati od jutarnjih vrednosti, očekuje se da će se kretati između 24 i 30°C, dok će u Beogradu maksimalna temperatura dostići 25°C. Na planinskim predelima, poput Zlatibora, Sjenice i Kopaonika, trenutne temperature su umerene, sa izmerenim vrednostima od 13 do 16°C.

Tokom celog dana očekuje se nestabilno vreme praćeno povremenim pljuskovima i grmljavinom. Postojaće uslovi i za grmljavske oluje, kao i nepogode sa gradom, jakim gromovima i izuzetno obilnim pljuskovima. Lokalno se predviđa da će pasti i više od 30 do 50 litara kiše po kvadratnom metru. Najintenzivniji grmljavinski procesi očekuju se sredinom dana, posle podne i uveče, što može dodatno uticati na već postojeće vremenske prilike.

Foto: Meteociel

 


Navedene prognoze ukazuju na potrebu opreza i praćenja upozorenja meteoroloških službi kako bi se adekvatno reagovalo u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading