HITNO UPOZORENJE RHMZ! Grmljavinske nepogode stižu u ova dva kraja zemlje! NEVREME SAMO ŠTO SE NIJE STUŠTILO, SKLANJAJTE SE NA SIGURNO!

Autor:

Vesti

23.06.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom, ističu u RHMZ.

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Grmljavinske nepogode stižu u ova dva kraja zemlje! NEVREME SAMO ŠTO SE NIJE STUŠTILO, SKLANJAJTE SE NA SIGURNO!

Foto: Shutterstock

U naredna dva sata na području Zlatiborskog i Raškog okruga lokalno izraženi plјuskovi sa grmlјavinom, uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar, stoji u hitnom upozorenju RHMZ.

RHMZ je izdao upozorenje na česte nepogode u poslednjoj nedelji juna u celoj Srbiji. 


- U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Danas (23.06.) se nepogode očekuju u većini regiona u zemlјi, a sutra (24.06.) će verovatnoća za njihovu pojavu kratkotrajno opasti, osim na jugozapadu i jugu Srbije. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Nepogode očekuju i Beograd

- U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat i za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Podsećamo, danas je pojedine delove zemlje zahvatilo snažno nevreme praćeno grmljavinom i obilnim pljuskovima, kako su meteorolozi i najavljivali. Najteže pogođeni su krajnji jugoistok, jugozapad i zapad zemlje.

Na području Bosilegrada došlo je do jakog grmljavinskog sistema koji je doneo grad veličine jajeta i obilne pljuskove.

Delovi Peštera, u blizini Novog Pazara i Tutina, takođe su zahvaćeni olujom sa grmljavinom. Na društvenim mrežama, na profilu "192_rs", objavljeni su snimci nepogoda u Sjenici i Tutinu, gde su korisnici zabeležili razmere grada.

Više o ovome pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading