OVI DELOVI SRBIJE NEK SE SPREME ZA NEVREME! Na zapadu zemlje pljušti kao iz kabla! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ!

Autor:

Vesti

07.05.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 16 časova, očekuje se da će se oblačnost sa kišom i pljuskovima proširiti na jugozapadne delove Beograda, uz mogućnost grmljavina.

OVI DELOVI SRBIJE NEK SE SPREME ZA NEVREME! Na zapadu zemlje pljušti kao iz kabla! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

U ovom trenutku, zapadna Srbija se suočava sa oblačnošću praćenom kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, dok se ista atmosferska pojava polako premešta ka centralnim, severnim i severoistočnim delovima zemlje.

Očekuje se da će kiša i pljuskovi sa grmljavinom zahvatiti zapadne i centralne delove Srbije, jug Vojvodine, kao i delove Šumadije, Rasinskog i Raškog okruga. Postoji mogućnost kratkotrajnih grmljavinskih oluja, intenzivnih pljuskova, a lokalno bi moglo pasti više od 20 litara kiše po kvadratnom metru.


Posle 16 časova, očekuje se da će se oblačnost sa kišom i pljuskovima proširiti na jugozapadne delove Beograda, uz mogućnost grmljavina. Pred kraj dana, nestabilno vreme će zahvatiti celu teritoriju Srbije, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Postojaće uslovi i za grmljavinske oluje sa obilnijim pljuskovima i gradom, a na pojedinim lokacijama moglo bi pasti više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, kažu u RHMZ.

Najveća opasnost od jačih grmljavinskih procesa danas će biti prisutna u zapadnim, jugozapadnim, severnim i centralnim delovima Srbije, u Šumadiji, na području Podunavlja, Pomoravlja, Braničevskog okruga i u Vojvodini. Pred sam kraj dana i tokom večeri, očekuje se da će ovakvo vreme zahvatiti i ostale predele Srbije.

Ovaj meteorološki fenomen zahteva pažnju i oprez, a građanima se preporučuje da budu informisani o vremenskim prilikama i da preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading