SAMO ŠTO NE KAPNE: Ovi delovi Srbije su na udaru pljuskova do kraja dana!

Autor:

Vesti

05.05.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Beograda očekuje se sunčano vreme bez padavina, uz dnevni razvoj oblačnosti.

SAMO ŠTO NE KAPNE: Ovi delovi Srbije su na udaru pljuskova do kraja dana!

Foto: Shutterstock

U delovima istočne, južne i jugoistočne Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Prognozira se da će ovi grmljavinski sistemi biti veoma lokalnog i kratkotrajnog karaktera, te da će na jednoj lokaciji za pola sata moći pasti i do 20 litara kiše po kvadratnom metru, dok samo nekoliko kilometara dalje može proći bez ijedne kapi kiše.

Trenutno, pljuskovi sa grmljavinom su zabeleženi na planinama istočne Srbije, pre svega na širem području Majdanpeka i Bora, kao i na istočnim padinama Kopaonika i na području Župe.

Meteorolog amater Đorđe Đurić ističe da će od utorka doći do nestabilnog vremena, sa čestim lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Upozorava i na mogućnost kratkotrajnih grmljavinskih oluja i nepogoda. Dodatno, od srede se očekuje pad temperature, pa se u drugoj polovini sledeće sedmice može očekivati svežije vreme.

Na području Beograda očekuje se sunčano vreme bez padavina, uz dnevni razvoj oblačnosti. Maksimalna temperatura biće do 27°C, dok će u ponedeljak biti sunčano i toplo, sa mogućom ređom pojavom pljuskova sa grmljavinom u jugozapadnim i centralnim predelima Srbije.

- Od srede temperatura u padu, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice biti svežije - zaključuje Đurić.

U ostalim predelima Srbije očekuje se uglavnom sunčano vreme, uz dnevni razvoj oblačnosti. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, dok će u Beogradu maksimalna temperatura biti do 27°C. Sve u svemu, očekuje nas promenljivo vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz postepeni pad temperature u drugoj polovini sedmice.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading