NEVREME KREĆE KA SRBIJI Hrvatsku pogodile MEGAPIJAVICE, Italiju poplave, a u Španiji vetar nosio sve pred sobom! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

28.08.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko nevreme trenutno se kreće prema Istri, a DHMZ je ranije objavio upozorenje na grad, pijavice i moguće grmljavinsko nevreme u celoj Hrvatskoj.

NEVREME KREĆE KA SRBIJI Hrvatsku pogodile MEGAPIJAVICE, Italiju poplave, a u Španiji vetar nosio sve pred sobom!  (FOTO, VIDEO)

Foto: Twitter/Instagram/Printscreen

Građani u Hrvatskoj na društvenim mrežama dele snimke velike pijavicu koja se u ponedeljak oko podneva stvorila na moru kod RovinjaZbog olujnog nevremena i obilnih padavina u Italiji je na području Lombardije na snazi crveni meteo alarm. 

 

 

Grmljavina i kiša još su pre par sati zahvatile Poreč i Umag, javio je Istramet. Istramet je objavio kako se veliko nevreme kreće prema Istri, a DHMZ je ranije objavio upozorenje na grad, pijavice i moguće grmljavinsko nevreme u celoj Hrvatskoj.

 

 

Veliko nevreme pogodilo je i Italiju. 

Zbog olujnog nevremena i obilnih padavina u Italiji je na području Lombardije na snazi crveni meteo alarm, dok je narandžasti u pokrajinama Furlaniji-Juliji, Liguriji, Bolcanu, kao i delu Pijemonta, Toskane i Veneta.

 

 

U Đenovi je za sat vremena palo 80 milimetara kiše po metru kvadratnom što je izazvalo poplave širom grada i probleme u saobraćaju i prekid na pruzi Torino-Đenova. Jaka oluja pogodila je i pokrajinu Ligurija. 

 

 

Ranije je nevreme zahvatilo i Španiju, konkretno Majorku, gde je vetar nosio sve pred sobom.

Danas je u Srbiji opet vrelo, ali sutra definitivno stiže osveženje i to u sve krajeve zemlje! Posle današnjeg izuzetno toplog dana, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da se sutra u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina, uz grad i olujni vetar u južnim, centralnim i istočnim krajevima zemlje posle podne i uveče.

Pljuskovi će lokalno biti intenzivniji - od 20 do 40 mm za kratko vreme, navedeno je u saopštenju.

Najavljeno je osveženje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde će biti intezivnih pljuskova uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading