PADA CELA ZVICEROVA MREŽA! Uhapšen ključni čovek, šef mafije hitno promenio adresu!

Autor: RADOVAN STARČEVIĆ

Vesti

12.10.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milovan Zdravković (45), kum vođe "kavčana", spreman da propeva kako bi izbegao doživotnu robiju

PADA CELA ZVICEROVA MREŽA! Uhapšen ključni čovek, šef mafije hitno promenio adresu!

Foto: MUP

Radoje Zvicer, zloglasni vođa "kavačkog klana", u panici je posle hapšenja svog kuma Milovana Zdravkovića (45), drugog čoveka bande, za koga se veruje da bi mogao da propeva i tako izbegne doživotnu robiju.

- Zdravković je visokopozicionirani "kavčanin", koji je najteža krivična dela, kao što su otmice, ubistva i trgovinu kokainom ugovarao direktno sa Zvicerom i još nekolicinom najistaknutijih članova klana. On zna bukvalno svaku tajnu i do detalja je upućen u organizaciju kompletne kriminalne mreže - otkriva izvor Srpskog telegrafa iz bezbednosnih struktura.

ORGANIZOVAO UBISTVA

Podsetimo, ministar policije Ivica Dačić je u petak uveče obelodanio da je Zdravković uhapšen u Hrvatskoj po međunarodnoj poternici koju je raspisala Srbija. Ovo je, posle hapšenja koljačke grupe Miljković-Belivuk i podizanja optužnice protiv Darka Šarića, najteži udarac za Zvicera.

Krvava osveta za atentat

Vođa "kavčana" postao je ekstremno oprezan otkad je čudom preživeo atentat u Kijevu 26. maja 2020. Tada su ga plaćenici "škaljaraca" izrešetali, a kada je trebalo da ga dokrajče, s pištoljem u ruci je iz kuće u elitnom delu grada istrčala Zvicerova supruga Tamara, koja je zapucala na napadače, a oni zbunjeni pobegli.

Usledila je krvava osveta svim umešanim u atentat. Milan Ljepoja, nekadašnji pink panter, koji je bio glavni organizator, namamljen je u klanici u Ritopeku, gde je posle svirepog mučenja ubijen, isečen na komade i samleven. Zvicer nije žalio pare, pa je ubistvo ovog Nišlije Belivuku i ekipi platio 210.000 evra.

- Zdravković je u Srbiji osumnjičen da je, kao član organizovane kriminalne grupe Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka učestvovao u planiranju i pripremanju ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 19. januara 2020. u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula iste godine na Krfu - otkrio je Dačić.

Republika

Foto: printscreen

Alan Kožar i Damir Hadžić

Vođa "kavčana", koji već tri godine uspešno zameće tragove i navodno se krije u Južnoj Americi, odakle vodi sve prljave poslove, od naručivanja ubistva suparnika iz "škaljarskog klana", pa do međunarodne trgovine kokainom. Kako se saznaje, on je hitno promenio adresu kako ga službe ne bi locirale.

Vatromet posle zločina na Krfu

Nakon ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula 2020. na Krfu, pripadnici grupe Veljka Belivuka organizovali su veliko slavlje na stadionu Partizana, uključujući vatromet, koji je, prema rečima svedoka-okrivljenog Srđana Lalića, plaćen 1.700 evra.

Belivuk je, zajedno sa saradnikom Nikolom Spasojevićem, učestvovao u potrazi za žrtvama u Grčkoj, ali se pre ubistva vratio u Beograd i direktno došao na stadion.

Istog dana, Zvicer je na aplikaciji Skaj poslao fotografije sa stadiona na kojima su se videle zapaljene baklje i vatromet, uz poruku: "Sve sam zapalio - ulicu, Bg, tribinu. Svi slave. Ovo je osveta naša!"

ZNA SVE U PRSTE

- U poslednje vreme palo mu je nekoliko pošiljki vrednih milione evra, što ga je unervozilo jer je počeo da sumnja u sve, ali je hapšenje Zdravkovića kod njega upalilo sve alarme. Uveren je da će kum pristati na saradnju s policijom, koja će mu ponuditi status svedoka-okrivljenog, koji već ima Srđan Lalić na suđenju Belivuku i Miljkoviću. Ukoliko on odluči da ispriča sve što zna, čitava Zvicerova mreža širom sveta srušiće se kao kula od karata jer će uslediti masovna hapšenja njegovih saradnika - otkriva naš sagovornik.

Republika

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Veljko Belivuk

Prema informacijama do kojih je došao naš list, Zdravković je bio glavni za nabavku i distribuciju kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

- Ona zna svaku kariku u lancu šverca, polazne i tranzitne tačke, kao i krajnja odredišta. Ako progovori, biće to nenadoknadiv udarac Zvicerovoj narko-mafiji - zaključuje izvor Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading