ŠOK OTKRIĆE! TOMPSON POTIČE OD SRBA: Mrzi naš narod da bi bio veći Hrvat od Hrvata!

Autor:

Vesti

06.09.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preci Marka Perkovića iz sela Čavoglave su se pokatoličili u 18. veku, a od takvih dolazi najveće ustaštvo i srbofobija, kaže ovaj naučnik

ŠOK OTKRIĆE! TOMPSON POTIČE OD SRBA: Mrzi naš narod da bi bio veći Hrvat od Hrvata!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Profimedia

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson, poznat po svojoj otvorenoj mržnji prema Srbima i svemu što ima veze s našim narodom, u stvari je srpskog porekla. To je potvrdio i hrvatski istoričar i teolog Goran Šarić gostujući na jednoj televiziji.

- Imam dokument iz 18. veka, kad su se Perkovići iz Čavoglava (Tompsonovi preci, prim. autora) pokatoličili. U Dalmatinskoj Zagori, ako nisu Srbi, onda su se ženili i udavali i mešali i upravo odatle dolazi to najgore ustaštvo i srbofobija - otvoren je bio Šarić i dodao da Tompsona i njegove šovinističke pesme u Hrvatskoj obožavaju samo oni koji slušaju i srpske narodnjake.

Da je Šarić potpuno u pravu potvrđuje Božidar Kljajević, naš poznati etnolog, istoričar, geograf i književnik. On je čak pronašao i podatak odakle su Perkovići došli u Dalmatinsku Zagoru. 

Kljajević: Gomila Hrvata srpskog porekla

Na listi Hrvata srpskog porekla, iz starih srpskih porodica prema Božidaru Kljajeviću je veliki broj poznatih ličnosti koje se ističu velikim hrvatstvom.

- Estradna umetnica Severina je od Vučkovića iz okoline Trebinja. Srpskog roda su i Darko Rundek, Oliver Dragojević i Petar Grašo (nemanjićkog roda po ženskoj liniji), zatim bivši prvi čovek Dinama Zdravko Mamić, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Darijo Srna (rod Mališevci), ali i preci tenisera Gorana Ivaniševića (veliki plemićki rod Borojevića).

- Marko Perković Tompson, izvođač nacionalističkih i ustaških pesama, vodi poreklo od Domazetovića iz nikšićkog Grahova - rekao je svojevremeno Kljajević otkrivajući da mnogi danas zadrti Hrvati imaju baš srpsko poreklo i potiču iz istočne Hercegovine.

Preci najvećeg koljača iz Jasenovca Srbi

Srpskog porekla bio je i jedan od najvećih ustaških zločinaca Vjekoslav Maks Luburić, koji je ubijajući Srbe ostavio krvave tragove ne samo u Jasenovcu nego i u Sarajevu, gde je u jednoj vili u sarajevskom naselju Marijin dvor činio neopisive zločine. On potiče od srpskog plemena Drobnjaci iz Stare Hercegovine, koji su se u 19. veku preselili u zapadnu Hercegovinu i tamo promenili veru, iz pravoslavlja prešli u katoličanstvo.

A da je Šarićeva izjava o Perkovićevom ustaštvu i srbofobiji tačna, potvrđuje i pesma "Jasenovac i Gradiška Stara", koju je pevao na svojim koncertima, a koja slavi ustaške koljače iz Drugog svetskog rata, zapovednika sistema koncentracionih logora Jasenovac Vjekoslava Maksa Luburića, komandanta zloglasne Crne legije Juru Francetića, ali i ideologa genocida i vođu genocidne tvorevine NDH Antu Pavelića. Ispevao je Tompson i pesmu "Boj na Čavoglave", u kojoj iznosi pretnje Srbima da će ih ubijati i u Srbiji.

Republika

Foto: printscreen

Goran Šarić

Tompson, koji je pre rata u bivšoj Jugoslaviji bio konobar, navodno je ovu pesmu napisao na prvoj liniji fronta. Tokom rata pesma je puštana non-stop na svim medijima i praktično postala himna najekstremnijih hrvatskih jurišnika, a uz nju su ubijani srpski civili tokom tri godine sukoba na prostoru Republike Srpske Krajine.

Da je reč o klasičnom šovinisti i fašisti govori i podatak da su u većini zemalja Evropske unije Perkoviću zabranjivali koncerte baš zbog mržnje prema Srbima, koju širi na svojim koncertima. 

Otac Ruđera Boškovića promenio veru

Ruđer Bošković, jedan od naših najvećih naučnika, a kojeg svojataju Hrvati, bio je čist Srbin, što je i on sam tvrdio. Naime, njegov otac Nikola, koji se prezivao Pokrajčić i slavio Đurđevdan, u Dubrovniku je promenio veru i primio katoličanstvo da bi nesmetano mogao da se bavi trgovinom. Upravo je Nikola u 17. veku otkupio ruku Svetog Save i vratio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Svi Perkovićevi postupci u stvari samo potvrđuju onu našu narodnu mudrost.

- Ako je Turčin krvav do lakata, poturica je krvav do ramena!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading