MRAČNA KRIMINALNO-FUDBALSKA TAJNA ČUVANA 26 GODINA! ARKAN HTEO DA UBIJE PREDSEDNIKA UEFA JER SU MU ZABRANILI DA VODI OBILIĆ

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

01.08.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lenart Johanson bio na meti atentatora, koji su u Beču u poslednji čas odustali jer nisu ugrabili pogodan trenutak

MRAČNA KRIMINALNO-FUDBALSKA TAJNA ČUVANA 26 GODINA! ARKAN HTEO DA UBIJE PREDSEDNIKA UEFA JER SU MU ZABRANILI DA VODI OBILIĆ

Foto: Tanjug AP/Andriy Lukatsky, Profimedia/Jan Nienheysen, E-Stock

Željko Ražnatović Arkan planirao je 1998. da ubije predsednika UEFA Lenardsa Johansona jer mu je ova fudbalska organizacija zabranila da u Minhenu predvodi FK Obilić u utakmici za plasman u Ligu šampiona protiv Bajerna, saznaje Srpski telegraf.

LUKAVI KAJZER

Vođa Srpske dobrovoljačke garde i Stranke srpskog jedinstva imao je problema s evropskom i svetskom kućom fudbala, pošto zbog međunarodne poternice i sumnje da je počinio ratni zločin nije mogao da putuje u inostranstvo. Na gostovanju u Minhenu ga je zamenila supruga Svetlana Ražnatović, a Arkan je poslao svoje ljude u Beč.

- Oni su u poslednji čas odustali od ubistva jer, navodno, nisu ugrabili pogodan trenutak - kaže naš izvor.

Da mu je Ražnatović radio o glavi potvrdio je i sam Johanson u serijalu "Insajder".

Republika

Foto: Profimedia

 

- Da, čuo sam za to. Bio sam uznemiren od same pomisli da bi to moglo da se dogodi. Razgovarao sam s bliskim ljudima i porodicom o tome šta da preduzmemo, ali, kada neko poremećenog uma hoće da vas ubije, malo šta može da se uradi. Naravno da sam se uplašio, ali šta možete da uradite kad neko ima nameru da vas ubije. Ništa nisam mogao da uradim da bih sebe zaštitio. Ako je to bila i javna pretnja, mogu samo da pretpostavim da se vaša vlada pobrinula da to spreči - rekao je Johanson.

Zanimljivo je da je na utakmicu Obilić - Bajern u leto 1998. odbio da dođe i legendarni Franc Bekenbauer, pošto je hteo da izbegne susret s Arkanom, koji je tada bio suočen s teškim optužbama i Interpolovom potragom. Kajzer nije sebe želeo da dovodi u nezgodnu situaciju kao predsednik minhenskog velikana, pa je odsustvo opravdao navodnim veoma važnim sastancima. Njegovim stopama su krenula i dvojica potpredsednika Bajerna.

TIGRIĆ NA TERENU

Arkan je gostima servirao malu osvetu zbog svega, pošto nije bilo prepreka da bude domaćin u Beogradu.

- Dok su se Mateus i ostali asovi Bajerna zagrevali na terenu stadiona Partizana, predstavnici Obilića na teren su izveli malog tigra, maskotu Ražnatovićeve paravojske i kluba. Igračima iz Minhena nije bilo pravo, bila im je jasna simbolika, ali su bez ikakvih problema u dvomeču sa ukupnih 4:1 eliminisali Beograđane - podseća sagovornik našeg lista. Ta slika jedna je od najupečatljivijih tog dvomeča, u kojem je Bajern bez ikakvih problema eliminisao Obilić.

Hesusu Hilu nije smetalo

S obzirom da je Ceca preuzela klub kad je Arkan dospeo na poternicu, ona je bila predvodnik delegacije i na utakmici protiv Atletika iz Madrida, a posle eliminacije od Bajerna.

Bogataš i gazda španskog kluba Hesus Hil nije imao etičke dileme kao Bekenbauer, pa je bez ikakvih problema doputovao u Beograd.

- Ne bi trebalo mešati politiku i sport - lakonski je rekao tada.

Obilić potonuo posle gazdinog ubistva

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. i nakon toga Obilić više nije bio u prilici da igra utakmice protiv takvih evropskih velikana. U Evropi je igrao još tri sezone, ispadao od Cibalije, Kopenahgena i Hake iz Finske, a ostvario pobedu samo u dvomeču protiv Gote s Farskih Ostrva. "Vitezovi" su već 2007. zaigrali u amaterskom nivou.


Aca Bulić: Morao sam da izgubim, znao sam ko je on

Koliko je Arkan bio opasan i u fudbalskim vodama dokazuje i svedočenje Dragana Ace Bulića, koji je te 1988, posle smrti oca Juse, vodio Železnik.

- Prvi meč je bio s Obilićem, koji se sa Zvezdom borio za titulu - rekao je Bulić, a na pitanje novinara da li je tačno da im je Ražnatović rekao da moraju da izgube 2:0, on je odgovorio:

- Pa konkretno nije mi rekao, ali sam video da je to tako i izgubio sam tu utakmicu. Odmalena ga poznajem. U 16-17. godini sam čak otišao i na ratište i bio član Srpske dobrovoljačke garde, što znači da mi je bio komandant u to vreme. Znajući ko je on i šta je on, nisam hteo da mu se zameram ni u kom slučaju u to vreme i izgubio sam tu utakmicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading