SERIJSKI SILOVATELJ VREBAO KOD "RIBNIKARA"! POLICIJA GA UHVATILA I SPREČILA VEĆE ZLO: Drama ispred poprišta majskog masakra u Beogradu

Autor:

Vesti

15.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igora Miloševića (45) roditelji primetili tik do ulaza u školu u 12 časova, tačno u vreme kada se završava prepodnevna nastava.

SERIJSKI SILOVATELJ VREBAO KOD "RIBNIKARA"! POLICIJA GA UHVATILA I SPREČILA VEĆE ZLO: Drama ispred poprišta majskog masakra u Beogradu

Foto: V.Lukić

Igor Milošević (45), serijski silovatelj koji je zbog svojih nedela 30 godina proveo iza rešetaka, zahvaljujući brzoj reakciji beogradske policije, juče je sprečen da načini novo zlo! Naime, ova osoba opasna po okolinu, a pogotovo po decu, primećena je u 12 časova ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", tačno u vreme kada se đacima završava prva smena.

"DOŠAO DA SE DRUŽI"

Jedan od uznemirenih roditelja učenika iz škole u kojoj je Kosta Kecmanović 3. maja počinio nezapamćen masakr i ubio devetoro svojih školskih drugova i radnika obezbeđenja ugledao je Miloševića kako vreba tik ispred ulaza.

- Čeprka ispred kontejnera i posmatra ulaz u školu - napisao je užasnuti roditelj i dodao:

- Na sve nosi dečji roze ranac, verovatno da bude neupadljiv. Trebalo bi policija da ga poseti i pita šta će ispred škole s rancem. Da li čeka svoje dete ili je došao da se druži?

Ako je došao da se druži, da dođemo i mi.

Pripadnici MUP su po dojavi munjevito reagovali i odagnali strahove istraumiranih roditelja. Priveli su Miloševića u najbližu stanicu policije, gde su ga saslušali da bi utvrdili šta je radio baš ispred objekta koji je dečak-monstrum Kosta zavio u crno.

Podsetimo, Milošević je krajem septembra prošle godine pušten na slobodu iz zatvora Nova skela, nakon što je izdržao kaznu zatvora od 15 godina zbog serije silovanja i razbojništava. Prvi put je napao 1992, kada je imao samo 14 godina i kada je za samo tri dana napao devet žena, od kojih je četiri silovao. Osuđen je, a na slobodu je izašao 2001.

Pobegao iz solarijuma

Dok je 2007. za njim trajala potraga, radnica solarijuma u Njegoševoj ulici je prijavila da je u salon ušao muškarac koji odgovara opisu silovatelja, pitao da li može da sedne da sačeka svoju devojku koja se sunča, ali je posle 10 minuta rekao da je gladan i otišao.
Kako je tada izjavila, mušterije su počele da dolaze u solarijum, pa je odustao.

ZLOČIN ZA ZLOČINOM

Republika

Foto: V.Lukić

Igor Milošević

Nije prošlo ni mesec dana otkako se našao na slobodi i napao je ponovo. Ušao je u kozmetički salon i tražio kremu, potom je video da se ključ salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku M. A. u solarijum, gde ju je silovao. Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz "Zabele" izašao posle samo pet i po, a svoj bolesni pohod je nastavio čim je kročio van zidina zatvora.

Naime, u septembru 2007. u Ulici Maksima Gorkog, u butiku, silovao je radnicu uz pretnju nožem, a po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sledećeg dana njegova serija napada se nastavila: uleteo je u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. policija je krenula za njim u potragu, koja je trajala četiri dana. Uhapšen 20. septembra uveče na Adi Huji i kasnije osuđen na 15 godina robije.

Krao da se drogira

Kako je Milošević rekao na saslušanju 2007, on je od novca koji je krao kupovao drogu. Nikada nije priznao silovanja, ali razbojništva jeste.

Poremećeni um: Hranio sam se njihovim strahom

Kada je prošle godine izašao na slobodu, nastala je opšta panika jer je primećen kako luta Beogradom. Građani su ga videli na nekoliko lokacija u različitim delovima grada, od Borče i Krnjače do strogog centra. S obzirom na to da je reč o veoma opasnom čoveku, uprava zatvora je blagovremeno obavestila MUP kada Miloševiću ističe kazna i kad će se tačno naći na slobodi da bi bio pod nadzorom.

U intervjuu koji je dao jednom beogradskom listu jasno je da je reč o duboko poremećenoj osobi koja je uživala u napastvovanju žena i hranila se njihovim strahom.

- Strah kod tih žena i moja sloboda i uzbuđenje da mogu da radim šta hoću s njima, zato sam to radio. Kajanje dolazi kasnije... Tada, dok napadam, nema kajanja, već samo hoću da ispunim svoje želje i vidim njihovu nemoć. Ako me pita: "Šta želiš", ja izgubim želju, ali ako vidim strah, idem do kraja. Bilo je slučajeva da uđem u radnju, pokažem nož i tražim pare, a radnica mi zalepi šamar i ja kažem: "Izvini" i izađem - rekao je Milošević.

Tražio da ostane iza rešetaka

Milošević, kad mu je istekla kazna, žalio se zatvorskim stražima i tražio da ga ostave iza rešetaka!
- Kad je čuo da izlazi na slobodu, pobunio se. Žalio se da ga niko nikad nije obišao u zatvoru, da nema gde da živi i da će sigurno napraviti neko s*anje na slobodi. Molio je stražare i upravu zatvora da ostane na robiji jer mu tamo, kako je rekao, ništa ne fali i barem ima da jede svaki dan. Podrazumeva se, u zatvoru niko ne može ostati svojom voljom, pa je, pošto je 20. septembra odslužio punu kaznu, ispraćen na kapiju Nove skele - preneli su beogradski mediji nezvanična saznanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Tiha jeza

15.12.2023 22:09

ZASTO JE ZABOGA OVO NA SLOBODI???!!!