VELIKI INFRASTRUKTURNI PROJEKAT U PODRINJU PODIŽE ŽIVOTNI STANDARD GRAĐANA! Vesić: "Predsednik Vučić radi ono što bi svi na javnim funkcijama trebalo da rade"

Autor:

Vesti

12.09.2024

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ovo dovodi nove investicije i samim tim dolazi bolji život za sve građane

VELIKI INFRASTRUKTURNI PROJEKAT U PODRINJU PODIŽE ŽIVOTNI STANDARD GRAĐANA! Vesić: "Predsednik Vučić radi ono što bi svi na javnim funkcijama trebalo da rade"

Foto: TANJUG/MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će brojni infrastrukturni projekti, koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u razgovoru sa građanima Podrinja, omogućiti nove investicije u tom kraju, drastično podići životni standard građana i učini da taj deo Srbije postane jedan od najrazvijenijih.
Vesić, koji je sa predsednikom Vučićem obišao radove na nekoliko važnih projekata u Podrinju, kaže da je predsednik posetom tom delu zemlje samo nastavio svoju praksu da razgovara sa građanima.

- Predsednik Vučić radi ono što bi ministri, direktori, svi na javnim funkcijama trebalo da rade  - da primaju građane i saslušaju njihove probleme, iako ima direktora koji to ne čine, misleći da su važniji od građana… Predsednik razgovara sa ljudima, sluša njihove probleme, kako bi rešio ono što može na licu mesta, ali i da im kaže šta sve planiramo da uradimo u njihovom kraju - rekao je Vesić za TV Prva.

Među nekoliko najvažnijih infrastrukturnih projekata koji će se realizovati je i brza saobraćajnica Loznica – Mali Zvornik.

- U decembru završavamo deonicu Šabac – Loznica, dugu oko 54 kilometra i na zahtev predsednika izdali smo nalog da počne projektovanje deonice Loznica – Mali Zvornik, duge 21 kilometar, sa obilaznicom oko Loznice - precizirao je ministar.

Republika

Foto: TANJUG/MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Radovi na novoj deonici puta

Takođe, ističe da će biti obnovljena pruga Ruma – Loznica – Mali Zvornik, duga 104 kilometra, koja je deo železničke veze Beograd – Sarajevo, kao i pruga od Valjeva do Loznice, koja će Podrinje spojiti sa prugom Beograd – Bar.

Vesić je ukazao i na značaj drumske veze Ljubovije sa Valjevom, odnosno puta dugog oko 67 kilometara, na kojem će biti urađen tunel Proslop, koji će omogućiti da se Podrinje brže poveže sa Valjevom, a to znači da će ne samo Ljubovija, već i Bratunac, Skelane, preko Valjeva izlaziti na auto-put "Miloš Veliku". 

- To su veliki infrastrukturni projekti u Podrinju, kao deo napora da se dovdu nove fabrike u taj deo zemlje, da se ljudi tu doseljavaju, umesto da kao sada odlate, da žive bolje i da taj kraj bude jedan od najrazvijenijih delova Srbije - poručio je ministar Vesić.

Republika

Foto: TANJUG/MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Ministar Vesić obilazi radove

Kada je reč o Banatu, gde uskoro počinje igradnja mosta u okviru izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, Vesić je rekao da će Banat od jednog od najzapostavljenijih delova, u koji se gotovo 50 godina nije ulagalo, postati deo premrežen putevima, što će privući investitore.

- Auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, uz prugu Pančevo - Subotica,  za Banat je najvažniji i oživećemo taj deo Srbije. Kada bude gotovo taj pravac od Beograda do Zrenjanina stizaće se za 30-ak, a od Zrenjanina do Novog Sada za 15-ak minuta - rekao je Vesić i dodao da taj posao radi Šangdong, jedna o najboljih kineskih kompanija, zbog čega je siguran da će put biti izgrađen u roku, odnosno za šest godina koliko je i planirano.

Najavio je i obnovu pruge Pančevo – Zrenjanin – Kikinda, koja se zatim račva ka rumunskoj granici i ka Subotici, kao i pruge i puta Beograd – Vršac – rumuska granica, uz novi most kod Bele Crkve peko Dunava koji će Banat spojiti sa Braničevom.

- Tada će Banat zaista biti premrežen dobrim putevima, što znači nove investicije i bolji život za građane - zaključio je ministar Vesić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading