NOVA ČUDA SVETOG ZOSIMA: REKA VERNIKA NA OBELEŽAVANJU KRSNE SLAVE MANASTIRA TUMANE!

Autor:

Vesti

21.08.2024

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iliji (43) posle presvlačenja moštiju sveca zacelile rane pred kojima su lekari bili nemoćni

NOVA ČUDA SVETOG ZOSIMA: REKA VERNIKA NA OBELEŽAVANJU KRSNE SLAVE MANASTIRA TUMANE!

Foto: Foto Tumane, ST/Vladimir Lukić

Stotine vernika pohrlilo je u Manastir Tumane, koji je obeležio svoju krsnu slavu Svetog Zosima i Jakova Tumanskog. Stajali su u redu satima pre liturgije da se pomole svecima.

Liturgija je počela nešto pre devet časova, nakon što je osveštan slavski kolač, a služio ju je vladika Ignjatije, uz sasluženje šestorice vladika i velikog broja sveštenstva i monaštva.

- Bolujem od epilepsije od 15. godine, a nedavno mi je dijagnostikovan i rak. Posle molitve Svetog Zosimu moje zdravstveno stanje je mnogo bolje, tumor se smanjio, a epileptični napadi su gotovo nestali. Za to je zaslužna molitva svecu, kao mir i blaženstvo koje se oseća tokom i nakon boravka u ovom manastiru - rekla je reporterima Srpskog telegrafa Biljana Džunić iz Aleksandrovca Župskog.

U besedi posle liturgije saopšteno je još jedno veliko čudo Svetog Zosima koje se nedavno dogodilo. Naime, Ilija Milić (43) iz Beograda, koji je na privremenom radu u Španiji, probudio se jednog jutra s bolnom ranom na telu, a lekari su nedeljama uzalud pokušavali da mu pomognu.

- Imao sam čast da pomažem u presvlačenju moštiju Svetog Zosima, a svetim uljem sam mazao bolna mesta i rane su posle četiri dana skroz nestale - svedočio je Ilija pred stotinama vernika.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ilija Milić

Neki od prisutnih prevalili su stotine kilometara da bi se pomolili za sebe i svoju decu.

- Imamo troje dece, bliznakinje i ćerkicu, koja ima probleme s bubrezima i zdravlje joj se popravlja - rekla nam je jedna vernica.

Drugi su došli iz okoline Banjaluke da bi se pomolili za zdravlje svoje bake, ali i dece.

Iguman: Uteha kod ćivota

Iguman Dimitrije kaže da su Tumane mesto velikih isceljenja, u kojem se čuda dešavaju oduvek, a posebno u ovo novo vreme:

- Narod, prepoznajući silu Božju, u najtežim trenucima svog života traži utehu i blagoslov kod ćivota Svetog Zosima i Svetog Jakova. Iz dana u dan su mnogobrojna svedočanstva o njihovoj pomoći svima koji im pristupe s verom.

Spasenoj bebi dala ime Jakov

Marija Stevanović iz Sokobanje uverila se u moć tumanskih svetitelja jer su spasli njenu bebicu, pa je u znak zahvalnosti detetu dala ime Jakov.

- Prilikom porođaja, bebica se nagutala plodove vodice, jedva je ostao živ. Ovom prilikom naglašavam da sam zahvalna svim svecima, posebno Svetim Zosimu i Jakovu i braći koja su se molila za našeg Jakova - rekla je Marija uz suze-radosnice.

Foto: Foto Tumane

Marija Stevanović detetu dala ime Jakov

Vučević: Pobeđivali smo kad smo verovali u Boga

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je juče Manastir Tumane i istakao da je srpski narod pobeđivao uvek kad je postojala vera u Boga.

- Dolazim kao običan čovek i uvek mi je puno srce i duša pozitivne energije i vere, koja nam je potrebna u ovim vremenima. Ne krijem da sam verujući čovek, s mnogo mana, kao i svi ljudi. Uvek kada smo kao narod i država imali vere u Boga, kada se nismo odrekli Boga, kada smo znali da postoji jedinstvo države, Crkve i naroda, mi smo tada pobeđivali. Uvek ću biti zagovornik takve politike - napisao je Vučević na Instagramu.
Kako je naveo premijer, u Manastir Tumane dolaze i ljudi koji nisu pravoslavne vere:
- Dolaze naša braća muslimani i druge veroispovesti, da pronađu nadu, utehu, veru. Srećan praznik Svetih Zosima i Jakova Tumanskih i puno mi je srce što sam danas u Manastiru Tumane sa svojim narodom.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Miloš Vučević obišao Tumane

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading