OBELEŽEN DAN RUDARA U BORU! Važan datum započet "RUDARSKOM BUDILICOM", na ceremoniji dodeljene nagrade najboljima, a program se nastavlja tokom celog popodneva! (FOTO+VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor "Srbija Ciđin Koper" Ću Guodžu čestitao je danas Dan rudara Srbije svim zaposlenima u rudarskoj industriji.

OBELEŽEN DAN RUDARA U BORU! Važan datum započet "RUDARSKOM BUDILICOM", na ceremoniji dodeljene nagrade najboljima, a program se nastavlja tokom celog popodneva! (FOTO+VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Danas je obeležen Dan rudara Srbije nizom aktivnosti organizovanih u saradnji sa gradskom upravom Bora i kompanijama "Srbija Ciđin Koper" i "Srbija Ciđin Majning". Program je započeo tradicionalnom rudarskom budilicom koja je rano jutros prošla svim većim gradskim ulicama i naseljima.

Generalni direktor "Srbija Ciđin Koper" Ću Guodžu čestitao je danas Dan rudara Srbije svim zaposlenima u rudarskoj industriji, ističući da samo ono što nije niklo iz zemlje nije dobijeno rudarenjem, kao i da on izražava duboko poštovanje prema teškom i visokorizičnom poslu rudara.

- Povodom veličanstvenog praznika, Dana rudara Srbije, upućujem najiskrenije čestitke zaposlenima u "Srbiјa Ciđin Koper" i "Srbija Ciđin Majning", građanima Bora i Majdanpeka, kao i ostalima u Srbiji koji su zaposleni u rudarskoj industriji. Želim svima da zahvalim i izrazim divljenje zbog zalaganja i istrajnosti u obavljanju jednog od najzahtevnijih poslova.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Generalni direktor Zijin Srbija Ću Gouzhu

Inače, ovaj dan se obeležava u znak sećanja na 6. avgust 1903, kada su rudari Senjskog rudnika kod Despotovca štrajkom izborili povratak na posao trojice otpuštenih kolega, bolji položaj rudara i skraćenje radnog vremena.

Prisutnima se obratio i gradonačenik Bora Aleksandar Milikić.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Aleksandar Milikić

U hotelu "Jezero" na Borskom jezeru upriličen je prijem za delegacije visokih zvaničnika, poslovne partnere, prijatelje kompanija i predstavnike društveno-političkog života. Tokom prijema, govore su održali generalni direktor "Srbija Ciđin Koper" Ću Guodžu, Dušan Šutanovac, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i izvršni zamenik generalnog direktora "Srbija Ciđin Koper" Tang Kuangren. Tom prilikom su zaslužnim radnicima "Srbija Ciđin Koper" i "Srbija Ciđin Majning" dodeljene nagrade "Inženjer Šistek"

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dodela nagrada „Inženjer Šistek“ Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning

Ove godine je nagradu dobilo 16 radnika, među kojima su Nemanja Aničić, Saša Milić, Ivica Mladenović, Stevan Stojadinović (RBB), Dragan Nikolić, Dejan Rašković (RBM), Kristijan Vukmirović, Tatjana Tasić (TIR) i Stanislav Starčeviću (EMO). Šistekovu nagradu dobiće i Ivica Bilanović iz podizvođačke firme "Ciđin Konstrakšn", kao i "zlatna šestorka" iz "Ciđin Majninga": Marko Stančić, Nebojša Živković, Olivera Petrović, Miroslav Radosavljević, Tamara Ivanović i Danijela Todorović

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dobitnici nagrade

Dragan Nikolić osvajač nagrade je govorio za Republiku:

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dragan Nikolić, osvajač nagrade

Foto: ST/Nemanja Pančić

Tamara Ivanović, osvajač nagrade

Popodnevni i večernji deo programa upotpuniće prijateljske utakmice. U Sportskom centru "Bobana Veličković Momčilović" odigraće se rukometna utakmica između ŽRK Bekament iz Aranđelovca i ŽJRK Bor Ciđin Koper. Na gradskom stadionu Fudbalski klub Bor 1919 ugostiće beogradski FK Partizan. Nakon toga će svoj meč odigrati timovi Srbija Ciđin Koper i Srbija Ciđin Majning.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sve zvanice svečanosti

Celodnevna proslava Dana rudara Srbije biće zaokružena koncertom Leksington benda na stadionu hotela "Jezero“ na Borskom jezeru. Koncert će početi u 21 sat, uz nastup di-džeja i spektakularni vatromet.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading