VOJSKA SRBIJE I KFOR NA ADMINISTRATIVNOJ LINIJI! Evo šta se dešava!

Autor:

Vesti

28.07.2024

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrola Kfora i naših bezbednosnih snaga

VOJSKA SRBIJE I KFOR NA ADMINISTRATIVNOJ LINIJI! Evo šta se dešava!

Foto: AP/ Bojan Slavkovic

Misija NATO na Kosovu i Metohiji (Kfor) saopštila je da pripadnici međunarodnih snaga redovno patroliraju administrativnom linijom između Srbije i KiM u cilju očuvanja bezbednosti i stabilnosti u sihronizaciji sa Vojskom Srbije.

- Redovne, sinhronizovane patrole koje sprovode jedinice Kfora i Vojske Srbije predstavljaju ključni napor u tom cilju - navodi se u video-snimku koji je objavio Kfor na Fejsbuku i na kojem je prikazana patrola uz administrativnu liniju.

Kfor u objavi podseća da nastavlja da sprovodi svoj mandat - zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine - da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je početkom jula da je cilj pojačanih izviđačkih aktivnosti u pravcu Srbije bio da se sagledaju operativne sposobnosti Vojske Srbije u širem smislu.

Vučić je posle vojne vežbe na Pasuljanskim livadama na pitanje  novinara, šta stoji iza izviđačkih aktivnosti u okolini Srbije i da li ima saznanja da li su bajraktari koji su dizani iz Prištine ili iz Tirane rekao da su bili prištinski barjaktari iz Đakovice i da su bili podignuti 5. i 20.  juna.

- Mi smo ih gledali kao na dlanu i da je neko drugo vreme, ne bi se dugo  zadržali u vazduhu. Pošto je to prostor pod kontrolom KFOR- a, mi poštujemo prostor pod kontrolom KFOR-a. Tako da, oni rade svoj posao, mi radimo svoj posao. To za nas ne bi bio veliki bezbednosni problem. Odmah da vam kažem. To za nas bi bio nikakav problem da definišem na taj način - rekao je Vučić. 

Vučić je odgovarajući na to što pojedini vojni analitičari kažu da je cilj bio srpska protivvazdušna odbrana, kaže da je ciljeva bilo više i da o njihovim ciljevima ne bi govorio. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading