ZA PRELAZAK SE ČEKA I DO DVA SATA: Gužva na graničnom prelazu Rača!

Autor:

Vesti

23.07.2024

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

ZA PRELAZAK SE ČEKA I DO DVA SATA: Gužva na graničnom prelazu Rača!

Foto: AMS RS/Printscreen

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije teretna vozila na graničnom prelazu Sremska Rača na izlazu iz Srbije čekaju dva sata, a 90 minuta na prelazu Horgoš.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS), zadržavanje za teretnjake na prelazima Kelebija, Batrovci, Šid i Bogojevo, takođe na izlazu iz zemlje, je sat vremena. 

Zadržavanje na putničkim terminalima na graničnom prelazu Gradina na izlazu iz Srbije je 60 minuta, a na prelazu Preševo automobili čekaju 30 minuta.

Na ulazu u Srbiju na prelazu Gradina zadržavanje za putnička vozila je 30 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Kao što smo ranije pisali, sezona godišnjih odmora je počela, a putnici su već spremni za letovanje. Međutim, planovi se mogu pokvariti ako na aerodromu ili graničnom prelazu otkriju da im pasoš uskoro ističe ili da nisu uplatili putno osiguranje. Takvi propusti mogu dovesti do vraćanja sa granice.

Postoji nekoliko strogo definisanih pravila zbog kojih putnici mogu biti vraćeni sa granice ili im može biti onemogućeno da polete sa aerodroma.

Pasoš uskoro ističe

Jedan od najčešćih razloga za vraćanje sa granice ili aerodroma je pasoš koji uskoro ističe. Ako pasoš ističe za manje od tri meseca, putnici rizikuju da budu vraćeni, posebno pri putovanju u zemlje Evropske unije. Razlog je mogućnost da pasoš istekne dok su u inostranstvu i da se nađu sa nevažećom putnom ispravom. Neke zemlje, poput Turske, zahtevaju da pasoš traje najmanje šest meseci od datuma ulaska, što je i preporuka turističkih agencija. Detalje o potrebnoj važnosti pasoša za različite zemlje možete proveriti na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Pogrešno napisano ime

Ime i prezime putnika mora na identičan način da bude napisano u avionskoj karti i na pasošu.

Primera radi, ako se putnica zove Anđela, njeno ime tako piše u pasošu, te na avionskoj karti ne sme biti napisano “Andjela”. Kontrola, naime, ovo tretira kao da su u pitanju dve osobe. Slovo “Đ” u imenu ili prezimenu, na karti će biti prikazano kao “D”, ne “DJ”, osim ako drugačije ne piše u pasošu.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading