Struka se oglasila o značaju projekta „Jadar” : Rudnik po svetskim standardima

Autor:

Vesti

17.07.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok se na svetskom nivou ubrzava trka za sirovanama, jedno od glavnih pitanja kada je reč o „projektu „Jadar” je da li je zeleno rudarstvo moguće?

Struka se oglasila o značaju projekta „Jadar” : Rudnik po svetskim standardima

Foto: Shutterstock

Stjepan Mitrović, dugogodišnji inženjer rudarstva, koji živi u Loznici sa porodicom izjavio je da ne postoji bojazan od trovanja i zagađenja. „Jadar” je izuzetno važan, navodi Mitrović, koji kaže da je detaljno pročitao Studiju procene uticaja na životnu sredinu.

„Ja sam diplomirani inžinjer koji je diplomirao u Beogradu, ali sam i običan građanin koji živi u Loznici sa porodicom i kome je najviše stalo da se ovaj projekat odvija po propisima i standardima zemlje Srbije i Evropske unije”, rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink printscreen

Stjepan Mitrović

Mitrović ističe da protivnici projekta često koriste razne neistine u cilju širenja panike.

"֘Ja sam svoj životni vek proveo radeći po jamam Srbije. Radio sam kao upravnik rudnika i znam tačno šta će se dešavati na tim dubinama i kod eksploatacije projekta "Jadar". Ja sam sve izučio i video. Ovaj projekat može sprovesti po svim propisima i standardima”, naveo je Mitrović,

Mitrović dodaje da lažni ekolozi koji se bore protiv ovog projekta nemaju validne argumente.

Njima su argumenti izbijeni iz ruku, nemaju druge argumente nego da blokiraju državu koju volimo i koju hoćemo da razvijamo. Svako ko je pročitao ovu studiju, shvatio je da tu nema ničega od one pompe o silnom trovanju i zagađenju reka i okoline. Ja sam pročitao tu studiju, koja je veoma obilan dokument i vedeo sam da je na tome radio vrlo stručan tim - rekao je Mitrović.

Projekat „Jadar” itekako  je važan, ne samo za razvoj Srbije, već i lozničkog kraja, zaključuje Mitrović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading