PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U MIONICI! Do pre nekoliko dana davili se u vodi, sad je nema ni za lek!

Autor:

Vesti

13.07.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primećena je neracionalna potrošnja od strane naših građana i to je samo dodatno pogoršalo situaciju. Apelujeno na sve građane da budu racionalni, jer situacija nije laka, kažu u Štabu za vanredne situacije

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U MIONICI! Do pre nekoliko dana davili se u vodi, sad je nema ni za lek!

Foto: RINA

Usled ekstremnih suša i velikih problema sa vodosnabdevanjem na teritoriji cele opštine Mionica proglašena je vanredna situacija.

- Primećena je neracionalna potrošnja od strane naših građana i to je samo dodatno pogoršalo situaciju. Apelujeno na sve građane da budu racionalni, jer situacija nije laka - kažu za RINU u Štabu za vanredne situacije.

Takođe, oni apeluju da sve građane da ukoliko primete nastanak kvarova na mreži, iste prijave na besplatan broj 0800 50 50 55.

Podsećamo, u Minionici je nedavno bila proglašena vanredna situacija zbog nezapamćenog nevremena koje je pogodilo ovu opštinu. 

Nakon prvih preliminarnih izveštaja Komisija sa terena procenila je da je oštećeno preko 45 stambenih objekata, 425 kilometara makadamskih puteva, 50 kilometara asfaltnih puteva, registrovana su oštećenja na dva mosta u Planinici i Gornjem Lajkovcu. Oštećeni su i objekti javne namene Dom zdravlja, sportska hala, a najteža je situacija je u Predškolskoj ustanovi „Neven“ .

Pored šteta na infrastrukturi i objektima, elementarne nepogode uništile su i poljoprivredne kulture, zasade, plastenike, staklenike, poljoprivrednu mehanizaciju. Procenjuje se da je oštećeno oko 450 hektara poljoprivrednih kultura i 87 hektara voća. A prema prvim izveštajima Komisije procenjuje se da je šteta na poljoprivrednim površinama i više od 41 milion dinara.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading