NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Sve vreme nestabilno, a u drugom delu dana...

Autor:

Vesti

03.06.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako pojašnjavaju, tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Sve vreme nestabilno, a u drugom delu dana...

Foto: Tanjug/AP

Nakon olujne noći u Srbiji, nevreme nas očekuje i danas RHMZ izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode.

- Danas (03.06.) veoma nestabilno, naročito u drugom delu dana, sa jakim pljuskovima i velikom količinom padavina za kratko vreme uz grad (lokalno i preko 5 cm u prečniku) i olujni vetar u oblasti najjačih razvoja - navode u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti.

- U većem delu zemlje izdat je narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - napominje RHMZ. 

Jutarnja temperatura u Beogradu biće oko 18°C, dok se očekuje da maksimalna dnevna temperatura dostigne 28 stepeni. Severozapadni vetar, koji će duvati slab do umeren, doneće dodatnu promenljivost u vremenskim prilikama, te se preporučuje građanima da budu svesni uticaja vetra prilikom boravka na otvorenom prostoru.

U skladu sa navedenom prognozom, važno je da građani budu informisani o vremenskim prilikama i da preduzmu odgovarajuće mere opreza kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda i neželjenih posledica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading