JEDAN DEČAK IMAO VIŠE OD 27 UGRIZA, DRUGOG UHVATILI ZA BRADU I OTKINULI MU DEO UHA! Braća jedva spasila živu glavu kada su ih psi lutalice napali u Novom Pazaru!

Autor:

Vesti

26.05.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stariji sin zadobio je 15 ujeda na jednoj nozi, 12 na drugoj, znate li vi šta je to.. To je sve meso visilo. Strašno. Drugog mlađeg sina od pet godina su ujeli za bradu, deo uha mu otkinuli, priča otac povređene dece.

JEDAN DEČAK IMAO VIŠE OD 27 UGRIZA, DRUGOG UHVATILI ZA BRADU I OTKINULI MU DEO UHA! Braća jedva spasila živu glavu kada su ih psi lutalice napali u Novom Pazaru!

Foto: Shutterstock

Pre dva meseca, u Novom Pazaru, dogodio se stravičan incident kada su psi lutalice napali dvojicu braće, sedmogodišnjeg i petogodišnjeg dečaka, dok su šetali u blizini svoje porodične kuće.

U napadu su zadobili preko 30 ujeda i odmah su hospitalizovani u novopazarskoj bolnici. Srećom, njihovi životi nisu bili u opasnosti, ali njihova porodica i dalje živi u strahu za sigurnost najmlađih članova i za ostale građane, jer problem pasa lutalica i dalje ostaje nerešen i predstavlja ozbiljnu pretnju.

- Stariji sin zadobio je 15 ujeda na jednoj nozi, 12 na drugoj, znate li vi šta je to.. To je sve meso visilo. Strašno. Drugog mlađeg sina od pet godina su ujeli za bradu, deo uha mu otkinulo. Neverovatno strašno šta nas je snašlo - kaže za RINU otac povređenih dečaka Elvis Džanković i dodaje da je pasa lutalica u njihovom naselju sve više, a tokom večernjih sati skupi ih se čak i oko dvadeset. Jeza i strah su ušli u stanovnike, naročito nakon horora koji se desio dvojici braće..

Ova dramatična situacija predstavlja ozbiljan problem za grad Novi Pazar, a većina građana se slaže s tim. Mnogi se sećaju da su pored braće, u prethodnim mesecima, psi lutalice napali čak i trudnicu. Zbog toga su mnogi građani prestrašeni i izbegavaju lokacije u gradu koje su poznate po skupljanju pasa lutalica.

U cilju rešavanja ovog problema, Novi Pazar bi uskoro trebao da dobije azil za pse. Ministarstvo za regionalni razvoj je izdvojilo 23.8 miliona dinara za tu namenu, od čega će 14.1 miliona dinara finansirati grad Novi Pazar. Nakon nekoliko neuspelih pokušaja raspisivanja javne nabavke za izbor izvođača, konačno su pronađeni ponuđači. Azil za pse će biti smešten na deponiji Golo Brdo, kojom upravlja JKP Gradska čistoća, udaljenoj 25 kilometara od Novog Pazara.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading