NEVREME URNISALO VLADIČIN HAN! Proglašena vanredna situacija!

Autor:

Vesti

22.05.2024

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici VSJ Vladičin Han intervenisali su na sedam crpljenja vode, a tokom tih akcija je učestvovalo osam vatrogasaca-spasilaca koristeći dve pumpe.

NEVREME URNISALO VLADIČIN HAN! Proglašena vanredna situacija!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Na teritoriji opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina na celoj teritoriji opštine.

Pripadnici VSJ Vladičin Han intervenisali su na sedam crpljenja vode, a tokom tih akcija je učestvovalo osam vatrogasaca-spasilaca koristeći dve pumpe, saopštio je MUP.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu na crpljenju vode u Kraljevu, Pančevu, Pirotu opština Babušnica i Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, te u Sokobanji.

Od juče, od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuirali su ukupno devet osoba - tri u Užicu, pet u Novom Pazaru, jednu u Vranju. Bili su angažovani i na 56 akcija ispumpavanja vode - 17 u Novom Pazaru, 19 u Šapcu, dva u Užicu, 11 u Vranju, jednom u Sokobanji, dva u Kraljevu, dva u Pančevu, jednom u Pirotu i jednom u Čačku.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP su bili angažovani i na pet intervencija uklanjanja palih stabala - jednoj u Somboru, dve u Baču, jednoj u Beočinu i jednoj u Novom Sadu. Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.

Podsećamo, u nevremenu koje je juče pogodilo Sombor stradala je i jedna žena kada je drvo palo preko automobila koje je vozila. Takođe, spasana je i dvomesečna beba iz potopljenog automobila u Užicu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading