SUTRA POČINJE VELIKA AKCIJA POLICIJE: Neka se paze vozači ove kategorije

Autor:

Vesti

12.05.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajna policija će tokom akcije patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

SUTRA POČINJE VELIKA AKCIJA POLICIJE: Neka se paze vozači ove kategorije

Foto: Republika

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja od 13. do 19. maja. Tokom akcije, koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL, pažnja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila.

Saobraćajna policija će tokom akcije patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu autobusa koji vrše organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, sportske i kulturno-umetničke manifestacije.

Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanje odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima. U slučaju utvrđenih nepravilnosti, neće biti dozvoljeno otpočinjanje organizovanog prevoza dece.

Tokom prethodne međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila sprovedene u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

Ova akcija ima za cilj da obezbedi veću bezbednost u saobraćaju, posebno prilikom organizovanog prevoza dece na različite manifestacije i događaje. Očekuje se da će pojačane kontrole doprineti smanjenju broja prekršaja i povećanju svesti o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa među vozačima autobusa i teretnih vozila.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading