HITNO SE POVLAČI DEČIJI PROIZVOD SA SRPSKOG TRŽIŠTA! Može biti opasan ako dođe u kontakt sa očima i kožom

Autor:

Vesti

08.05.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah ga vratite:!

HITNO SE POVLAČI DEČIJI PROIZVOD SA SRPSKOG TRŽIŠTA! Može biti opasan ako dođe u kontakt sa očima i kožom

Foto: NEPRO

Sa tržišta Srbije povlači se dečije sedište za bicikle robne marke "Thule". Razlog povlačenja proizvoda je hemijski rizik, na sajtu NEPRO navedeno je da proizvod može biti toksičan, naročito u kontaktu sa kožom i očima.

Prema portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), povučeno sedište robne marke Thule RideAlong sa nazivom modela i brojem tipa RideAlong 100106-100108, proizvedeno u periodu od marta 2021. do oktobra 2023., godine. Na nalepnici ispod sedišta moguće je identifikovati proizvod- broj, godinu i mesec proizvodnje.

Na obuhvaćenim proizvodima uočen je problem izazvan komponentom pojasa čiji nivo supstance usporivača plamena DecaBDE može preći propisane granice. DecaBDE materijal usporava širenje vatre, ali u većoj količini od propisane, može biti toksičan, naročito, ako se proguta ili dođe u kontakt sa kožom ili očima.

Proizvođač će obezbediti novi rezervni deo, sastavljen od dva jastučeta, koji će zameniti trenutno postavljeni pojas, o svom trošku, prenosi Blic biznis.

Podsetimo, i u regionu se dešava neretko povlačenje proizvoda sa tržišta. Nedavno je u Hrvatskoj iz prodaje hitno povučeno brašno. 

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je potrošače o uzroku povlačenja još jednog proizvoda sa polica.

 - U cilju preventivne zaštite naših kupaca, Galleria Internazionale d.o.o. zbog moguće povećane količine ohratoksina A povlači iz prodaje "Raženo brašno integral - organski 1000 g Nutrigold" - naveli su u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading