NA OVOM MESTU PRE ŠESNAEST GODINA NIJE POSTOJALO NIŠTA: Sada je Svilajnac postao privredni lider okruga (FOTO)

Autor:

Vesti

20.04.2024

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Svilajnac ima sjajne rezultate u oblasti dualnog obrazovanja, čak pet profila po dualnom obrazovanju stog je veliki broj kompanija otvorio svoja vrata srednjoškolcima.

NA OVOM MESTU PRE ŠESNAEST GODINA NIJE POSTOJALO NIŠTA: Sada je Svilajnac postao privredni lider okruga (FOTO)

Foto: RINA

Privreda opštine Svilajnac doživela je neverovatan uspon proteklih godina, a upravo domaći privrednici pozicioniral i su ovu opštinu kao ekonomskog lidera u Pomoravskom okrugu.

Sa ciljem da predstavi slobodna radna mesta u velikom broju kompanija, firmi i preduzeća koja posluju na teritoriji opštine Svilajnac, Slobodna zona Svilajnac uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje veliki regionalni Sajam zapošljavanja na kome učestvuje preko 20 kompanija iz Svilajnca koje nude više od 300 slobodnih radnih mesta što samo dodatno dokazuje da je privreda ovog grada doživela pravi uspon dolaskom novih investicija.

- Više od hiljadu ljudi dolazi iz susednih opština da radi u Svilajncu, a stvorene su jednake šanse, da bez obzira gde živite da možete da radite u Svilajncu.Pre 16 godina nije postojala firma koja je ovde poslovala, krenuli smo iz minusa. Gradili smo dve industrijske zone, Slobodnu zonu, carinsku ispostavu i počeli da radimo sa 20 kompanija koje su ovde potpisale ugovore i izgradile svoje fabrike. Radili smo zajedno, građani Svilajnca, potencijalni radnici, investitori i mi kao opštinsko rukovodstvo i naravno uz pomoc Vlade RS. Rezultati ne bi bili mogući bez vizije gradskog rukovodstva na koju stranu ide opština Svilajnac, a sa druge strane smo dobili značajne i prave partnere koji i danas posluju i koji zapošljavaju vredne Svilajnčane - rekao je za RINU prvi čovek opštine Svilajnac Predrag Milanović i dodao da se sada nalaze na mnogo lakšem putu, ali i istakao da zadaci nisu ništa manji.

Foto: RINA

Predrag Milanović

 

Opština Svilajnac ima sjajne rezultate u oblasti dualnog obrazovanja, čak pet profila po dualnom obrazovanju stog je veliki broj kompanija otvorio svoja vrata srednjoškolcima. Srednja škola „Svilajnac“ ima četiri smera u sistemu dualnog obrazovanja i to: Tehničara mehatronike, operatere mašinske obrade rezanjem, bravare-zavarivače i smer za operatere za izradu nameštaja.

- Kada mladi kroz određeni fond sati imaju priliku da borave u kompanijama , oni ne samo da stiču teorijska znanja već stiču veštine, timski duh i ono što je značajno uče kroz rad i u trenutku kada steknu diplomu o završenim obrazovanju, spremni su da potpišu radni ugovor i nastavljaju da rade. Suštinski najvažnije, da ne uče za ocenu, već znanje, mlade koji razvijaju svoje stavove i stiču samopouzdanje - ističe direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje dr Gabrijela Grujić.

Prethodnih 15 godina Opština Svilajnac privukla je brojne investitore, domaće i strane kompanije koje su se pridružile uspešnim privatnim i javnim preduzećima. Širenje proizvodnih kapaciteta omogućilo je i veliki broj slobodnih radnih mesta u uspešnim svilajnačkim kompanijama koje su danas na Sajmu zapošljavanja predstavile svoju poslovnu ponudu.

Foto: RINA

 

 

Dve nove strane kompanije: Doku-San Automotive (Turska) i Bril (Nemačka) imaju potrebu za preko 70 radnika raznih profesija iz oblasti mašinstva, elektronike i administracije, a priliku da na sajmu pronađu svoja radna mesta imaće više od 300 lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading