VUČIĆ SE JEDVA SUZDRŽAO DA NE ZAPLAČE U PROKUPLJU: Ova rana boli i 25 godina kasnije

Autor:

Vesti

24.03.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić obeležio Dan sećanja na NATO agresiju 1999. godine u Prokuplju

VUČIĆ SE JEDVA SUZDRŽAO DA NE ZAPLAČE U PROKUPLJU: Ova rana boli i 25 godina kasnije

Foto: RTS/printscreen


Danas, 24. marta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odao je počast žrtvama NATO agresije 1999. godine u Prokuplju. Govoreći o stradanju porodice Bojane Tošović, koja je izgubila svoju 11-mesečnu ćerku tokom agresije, predsednik je istakao duboku emotivnu bol koju oseća i koja je i dalje prisutna, 25 godina kasnije.

Emotivni trenuci i poruka o otporu

Podsećajući na svoju posetu porodici Bojane Tošović, predsednik Vučić je izrazio unutrašnju borbu koju vodi kako bi suzbio emocije i ojačao pred javnošću. Istakao je značaj očuvanja snage i dostojanstva, poručujući da će se narod Srbije i dalje odupirati svakom pokušaju ugrožavanja slobode.

- Da bih pokazao da sam muškarac jel'te, da ne bih zaplakao danas, pitam ja Anđelku kako ide škola, a sve znam - i kako je završila, samo da ne pokažem koliko sve to boli 25 godina kasnije. Nije to pitanje samo našeg bola, nego šta su zlikovci pokušavali da nam i danas objasne, da su bili primorani. Navalili su da nam objasne da je to bilo potrebno, da je to bilo zbog nas, da bi Srbija išla u budućnost. A u sledećoj rečenici kažu, kako im je žao i Bojane, Milice, Sanje, kažu verujemo da će Srbija i Kosovo zajedno da gledaju u budunost. a hoće da kažu "ne žalimo, mi smo prljavi posao komadanja Srbije obavili". Moje je kao predsednika da im kažem "niste, jači je ovaj narod i Srbija nego što mislitel" Odupiraćemo vam se dok dišemo, jer ne možete da nam ukinete slobodu - poručio je predsednik.


Reakcija na izjave "zlikovaca"

Vučić je takođe prokomentarisao izjave onih koji su pokušali da opravdaju agresiju, ističući kontradiktornost u tvrdnjama da je bombardovanje bilo "zbog nas" i istovremeno izražavanje žaljenja za žrtvama. Njegova poruka "niste jači od ovog naroda i Srbije" jasno je odjeknula u prisutnoj atmosferi.

Apel za slobodu i otpor

Uz podsećanje na hrabrost porodice Tošović i svih drugih žrtava, predsednik je istakao nepokolebljivu odlučnost da se odupre svakom pokušaju ugrožavanja slobode i suvereniteta zemlje. Njegove reči odjeknule su širom Prokuplja, ostavljajući snažan utisak na prisutne.

Ovaj događaj još jednom je podsetio na važnost sećanja na prošlost i očuvanja slobode, te je predsednik Vučić poslao jasnu poruku da će se Srbija nastaviti boriti za svoju budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (31)

Loading
Ivana

24.03.2024 21:24

Ovo će boleti još dugo . I neće prestati ni kad se zločinci kazne.

Ivana

24.03.2024 21:26

Predsednik Vučić je održao emotivan govor i pokazao poštovanje prema svojim građanima.

Vera

24.03.2024 21:26

Ovo je jedan od tužnijih dana u našim životima,razumljivo je ponašanje i emocije koje je iskazao predsednik.

Bubi

24.03.2024 21:26

Ovakve rane nikada ne prolaze!