O SVOM TROŠKU IDU U HAG! Lekari UKC RS dobili dozvolu da pregledaju Ratka Mladića! GENERAL U TEŠKOM STANJU!

Autor:

Vesti

11.02.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko meseci su srpski specijalisti utvrdili da generalu Mladiću u pritvoru daju prevelike doze beta blokatora, koji mu usporavaju rad srca. Nakon toga se porodica žalila, a onda su mu lekari u pritvoru naglo ukinuli lekove, što je pogoršalo njegovo stanje.

O SVOM TROŠKU IDU U HAG! Lekari UKC RS dobili dozvolu da pregledaju Ratka Mladića! GENERAL U TEŠKOM STANJU!

Foto: Tanjug/AP

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske dobio je odobrenje Međunarodnog tribunala u Hagu da pregleda generala Ratka Mladića. Generalni direktor UKC-a, prof. dr Vlado Đajić, izjavio je da je dozvola konačno stigla i da je lekarski tim spremno putuje u Hag 21. februara 2024. godine kako bi obavio pregled.

Dr Đajić ističe da je cilj posete pružanje doprinosa Mladićevom boljem tretmanu u nastavku lečenja. Lekari UKC-a će pregledati Mladića i njegovu dokumentaciju kako bi utvrdili da li je do sada pravilno lečen. Takođe, planirano je određivanje terapije koju bi trebalo da koristi u daljem lečenju i određivanje mesta gde bi trebalo da se nastavi terapija.

- Spremni smo i o svom trošku putujemo u Hag, samo smo čekali dozvolu koja je konačno stigla. Lekarski tim naše ustanove pregledaće Mladića i njegovu dokumentaciju, te utvrditi da li je do sada pravilno lečen. Cilj naše posete je da se pruži doprinos njegovom boljem tretmanu u nastavku lečenja te da se odredi koje lekove treba da koristi i gde bi trebao dalje da se leči -  rekao je dr Đajić za medije.


Dr Đajić naglašava da lekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske već imaju iskustva kada je reč o posetama i pregledima haških optuženika. Ova praksa pruža timu lekara određenu stručnost i iskustvo potrebno za obavljanje pregleda Mladića.

General Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici gde mu je ugrađen pejsmejker, a već narednog dana je vraćen u pritvorsku sobu u Sheveningenu i javio se porodici da je dobro.

Generalov sin Darko Mladić ističe da je njegovom ocu srce oslabilo pre godinu i po dana nakon preležane korone.

Podsetimo, pre nekoliko meseci su srpski specijalisti utvrdili da generalu Mladiću u pritvoru daju prevelike doze beta blokatora, koji mu usporavaju rad srca. Nakon toga se porodica žalila, a onda su mu lekari u pritvoru naglo ukinuli lekove, što je pogoršalo njegovo stanje. Nakon još jedne žalbe porodice, dobio je nove lekove. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading