U PRIJEPOLJU I DALJE NA SNAZI VANREDNA SITUACIJA: Meštani zbog mutnog Lima danima bez pijaće vode, snabdevaju se cisternama

Autor:

Vesti

26.01.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voda je bakteriološki ispravna, ali zbog previsokog stepena zamućenosti ipak nije za upotrebu.

U PRIJEPOLJU I DALJE NA SNAZI VANREDNA SITUACIJA: Meštani zbog mutnog Lima danima bez pijaće vode, snabdevaju se cisternama

Foto: RINA

Iako se poplavni talas povukao Prijepoljci još uvek sabiraju štetu, ali i osećaju posledice minule elementarne nepogode. Obilne padavine izazvale su zamućenje izvora sa kog se građani nekoliko naselja snabdevaju vodom, tako da ona nije za piće.

- Cisterne sa vodom su parkirane u gradu, pa iz našeg naselja svakog dana dolazimo po vodu. Nije lako, naročito po ovakvim vremenskim uslovima, ali borimo se kako moramo. Samo kad se Lim povukao u svoje korito, sve ostalo ćemo lako - kažu za RINU Prijepoljci.

Voda je bakteriološki ispravna, ali zbog previsokog stepena zamućenosti ipak nije za upotrebu. Najviše na udaru našla su se postrojenja u Seljašnci i Brodarevu. Prema rečima nadležnih, ovaj problem trebalo bi da bude rešen do kraja sedmice.

- Čekamo podatke iz Zavoda za javno zdravlje u Užicu i nadamo se da će do subote situacija biti vraćena u normalu. Tri cisterne su stacionarne na teritoriji grada i na taj način voda je obezbeđena svim meštanima - kažu iz prijepoljskog JKP Lim.

Usled obilnih padavina, poplava i svih problema koji su tim proizrokvani u opštini Prijepolje na snazi je vanredna situacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading