"VIKTOR ORBAN I IŠTVAN PASTOR NAJVIŠE SU DOPRINELI USPOSTAVLJANJU PRIJATELSTVA DVA NARODA"! Vučić iskreno o komplikovanim istorijskim odnosima sa Mađarima!

Autor:

Vesti

28.10.2024

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle vekova i decenija neslaganja, ponekad i mržnje, nije lako doći do toga ne samo da se poštujete, već da se međusobno podržavate, da osećate naklonost, ponekad i ljubav između naroda, rekao je Vučić.

"VIKTOR ORBAN I IŠTVAN PASTOR NAJVIŠE SU DOPRINELI USPOSTAVLJANJU PRIJATELSTVA DVA NARODA"! Vučić iskreno o komplikovanim istorijskim odnosima sa Mađarima!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Žablju da su mađarski premijer Viktor Orban i nekadašnji lider SVM Ištvan Pastor najviše doprineli da budu bolji odnosi Srba i Mađara - da se uspostavi istinsko i iskreno dobrosusedsko prijateljstvo između Srbije i Mađarske, kao i između dva naroda.

Vučić je poručio da je zato važno da vodimo račune i jedni o drugima, da ono što smo posle mnogo vekova i decenija teško mukom izgradili, da više nikada ne uništimo.

Predsednik Srbije je, sa predsednikom Mađarske Tamašem Šujokom, prisustvovao blagosiljanju obnovljene katoličke Crkve Snežne Gospe i rekao da su prvi put na inicijativu Ištvana Pastora i Viktora Orbana 2009. godine postigli načelni dogovor.

- Kada dođe do promena u Srbiji da uspostavimo istinsko i iskreno dobrosusedsko prijateljstvo između Srbije i Mađarske, između srpskog i mađarskog naroda. Da li je to bilo lako? Nije. Nije čak ni danas. I posle vekova i decenija neslaganja, ponekad i mržnje, nije lako doći do toga ne samo da se poštujete, već da se međusobno podržavate, da osećate naklonost, ponekad i ljubav između naroda. Mnogo, mnogo truda i energije i dobre volje je za tako nešto potrebno. A neodgovornim i neozbiljnim potezima se to preko noći uništava -  naglasio je Vučić.

Podsećamo, mađarski predsednik Tamaš Šujok nalazi se u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Mirko

28.10.2024 17:25

Dva naroda zaista imaju odličnu saradnju i to je za svaku pohvalu.

Ivan

28.10.2024 17:26

Nastavljamo da negujemo odlične odnose sa Mađarima jer su se pokazali kao pravi prijatelji.

Nenad

28.10.2024 17:27

Prijateljstvo dve zemlje je veliko i nastavljamo saradnju u tom smeru.

Uroš

28.10.2024 17:27

Mađarska i Srbija su pravi primer kako i posle decenija i decenija neslaganja ipak može doći do uspostavljanja prijateljskih i dobrosusedskih odnosa. Ovo može služiti kao uzor i mnogim drugima