VUČIĆ SUTRA POLAŽE VENAC NA SPOMENIK NEZNANOM JUNAKU! Obeležava se 80 godina od oslobođenja Beograda!

Autor:

Vesti

19.10.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je u Drugom svetskom ratu oslobođen pre 80 godina, 20. oktobra 1944. posle tri godine i sedam meseci nemačke okupacije.

VUČIĆ SUTRA POLAŽE VENAC NA SPOMENIK NEZNANOM JUNAKU! Obeležava se 80 godina od oslobođenja Beograda!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Povodom 80 godina od oslobođenja Beograda, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položiće sutra venac na spomenik Neznanom junaku na Avali.

Nakon toga će prisustvovati otvaranju izložbe Vojna diplomatija na putu ka slobodi, u 12.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju predsednika Republike.

Beograd je u Drugom svetskom ratu oslobođen pre 80 godina, 20. oktobra 1944. posle tri godine i sedam meseci nemačke okupacije.

Inače, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas kralja Esvatinija, Msvatiju III, koji boravi u višednevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je izrazito zadovoljan činjenicom da je kralj u poseti Srbiji.

- Želim vam dragi prijatelju da se osećate kao kod svoje kuće. Podržali ste Srbiju u teškom trenutku, kada je mali broj zemalja smeo da stane u zaštitu međunarodnog javnog prava, i kada je u pitanju teritorijalni integritet Srbije, i kada su u pitanju rezolucije donošene protiv našeg naroda. Moja zahvalnost za vas je bezgranična - istakao je on.

Znaćemo da uzvratimo prijateljstvo prema ovom divnom afričkom narodu, rekao je predsednik.

- Srećan sam što će kralj Msvati posetiti Novi Sad, ali smo ubacili u program i obilazak superkompjutera i Data centra u Kragujevcu. Ja sam pokušao da predstavim i deo naše namenske industrije, pa ćemo se i time baviti u ponedeljak. Za mene je važna činjenica da nam je kralj Msvati objasnio kako između 50 država Afrike postoji ugovor o slobodnoj trgovini. To je ono što mi na Balkanu još nismo postigli - kazao je Vučić.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading