PUN POGODAK: NOVA TURA DODELE KUĆA ŠIROM SRBIJE

Autor:

Vesti

14.10.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krkobabić: Mladi sad hrle u Sombor

PUN POGODAK: NOVA TURA DODELE KUĆA ŠIROM SRBIJE

Foto: Nenad Petrovic

Jug se budi, ali se sever ne da, izjavio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu nakon jučerašnjeg zasedanja komisije za dodelu seoskih kuća s okućnicom i dodao:

- Sada je odobreno novih 209 kuća, ukupno od početka programa 3.309. Najveći broj kuća otišao je opet u Sombor. To je grad u koji mladi očigledno hrle, do sada je samo tamo useljena 201 porodica. Najprivlačnije selo i dalje je bez premca Bačko Petrovo Selo. Sa dodatnih osam kuća, dostiglo je cifru od 98. Ali ni jug se ne da, tu su Negotin s pet kuća, Vladičin Han s pet, Prokuplje s četiri, Blace isto toliko... Sve zajedno, u ovoj godini 650 novih kuća dobilo je svoje stanare, mlade ljude. Ovog puta imamo i porodicu s čak šestoro dece, ona ide u Buđanovce. Nastavljamo akciju i očekujemo da svi krajevi Srbije polako postanu interesantni svim mladim ljudima u Srbiji - kazao je ministar.

Foto: Aleksandar Maksic

Sada je odobreno novih 209 kuća

Slika sela u Srbiji nastavlja da se menja.

- Najveće domaćinstvo, čija je površina 281 metar kvadratni, nalazi se u Srpskom Krsturu, opštine Novi Kneževac i ide mladom poljoprivredniku, dok će najveća okućnica od nešto više od pola hektara pripasti bračnom paru u Vladimircima - rekao je agroekonomista Milan Prostran, zamenik predsednika Komisije za dodelu kuća i dodao da se najjeftiniji dom od oko pola miliona dinara i ovoga puta nalazi u Žitištu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading