OVAKO SU PLJAČKALI DRŽAVU, NAROD I BANKE DO 2012.! Vučić otkrio šta je radila i kako je funkcionisala bivša vlast!

Autor:

Vesti

06.10.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pare su delili među sobom, rekao je Vučić.

OVAKO SU PLJAČKALI DRŽAVU, NAROD I BANKE DO 2012.! Vučić otkrio šta je radila i kako je funkcionisala bivša vlast!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je kako je funkcionisao modus operandi pljačkanja države u vreme bivše vlasti.

- To je služilo za pljačku narodnih para. Dođe ministar iz najveće stranke, tadašnje Demokratske stranke i kaže: "Ja ću tebi, pošto si ti veliki biznismen, da dam 20 miliona evra, ti ćeš meni da doneseš 5 miliona u kešu, al ti nećeš da daš nikakav kolateral za to što si uzeo". Oni ne garantuju ničim, garantuju nepostojećim kabanicama i kišobranima i posle 6 meseci kažu "Uzmite kabanice i kišobrane, para nema". Pare su podelili između sebe. To je bio modus operandi pljačkanja Srbije - ispričao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je izjavu bivšeg guvernera NBS Dejana Šoškića da to što je "Srbija dobila investicioni rejting jeste korak napred, ali da to ništa ne znači".

Vučić je istakao da je Šoškić bio jedan od najgorih guvernera u istoriji Srbije.

- U njegovo vreme smo dobili korak nazad, zbog njegove vlasti. Kada je postao guvrner NBS za 75 dinara ste mogli kupiti jedan evro, kada je odlazio bilo je potrebno 117 dinara. Prvi put u istoriji Srbije imate 12 godine stabilan kurs dinara. Mi mislimo neretko da su to stvari koje su bogom dane i date zauvek, ali to su stvari koje su promenjive. Dovoljno je da im date šest meseci vlasti, ponovo bi imali 500.000 nezaposlenih, razorili bi javni sektor, a onda bi se suočili sa katastrofom. Nemojte da vas podsetim da je Šutanovac rekao da će da glasa za SNS kada plata pređe 500 evra, sada očekujemo 1.000 evra prosečne plate. Uzdali smo se u rad - rekao je Vučić u gostovanju u emisiji "Hit tvit".

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Kristina

06.10.2024 22:06

Opozicija nema ni srama ni blama.

Vanja

06.10.2024 22:06

Vučić konačno razotkriva pravu sliku bivše vlasti! Ovakve informacije su ključne za razumevanje kako je Srbija propadala do 2012.!

Radenko

06.10.2024 22:06

Hvala Vučiću što otkriva istinu o pljačkašima! Ovo su neophodne informacije kako bismHvala Vučiću što otkriva istinu o pljačkašima! Ovo su neophodne informacije kako bismo učili iz prošlosti i izgradili bolju budućnost! 💡💪 o učili iz prošlosti i izgradili bolju budućnost! 💡💪

Mina

06.10.2024 22:06

Opozicija je pljackala narod Srbije