VUČIĆ DOČEKAO MOHAMEDA BIN ZAJEDA AL NAHJANA: Svet prazan ako u njemu nemate istinskog, iskrenog i odanog prijatelja koji je uvek tu za vas

Autor:

Vesti

05.10.2024

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važna poseta za Srbiju

VUČIĆ DOČEKAO MOHAMEDA BIN ZAJEDA AL NAHJANA: Svet prazan ako u njemu nemate istinskog, iskrenog i odanog prijatelja koji je uvek tu za vas

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

- Stara arapska poslovica kaže da je svet prazan ako u njemu nemate istinskog, iskrenog i odanog prijatelja koji je uvek tu za vas, u svim vremenima, a pogotovo u onima u kojima je čast gotovo nestala, velikodušnost se izgubila, a iskrenost iščezla. 

Naša Srbija ima upravo takvog prijatelja i ja ga danas dočekujem sa najvećim poštovanjem i ogromnom radošću, zahvalan za odnos koji ima prema našoj zemlji i narodu. - piše predsednik Vučić u objavi na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

 

 

- Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan je mnogo više od prijatelja. U Srbiji, on ima svoju drugu kuću, dom koji ga dočekuje otvorenih vrata i iskrenog srca, u zemlji koja pamti svu podršku, bratski odnos, poštovanje i nesebičnu pomoć koju nam je dao kada nam je najviše bila potrebna.

Dobro nam došli, dragi prijatelju @mohamedbinzayed ! - dodao je predsednik Vučić nakon svečanog dočeka velikom srpskom prijatelju na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Podsećamo da bin Zajed al Nahjan dolazi u trenutku kada je jedna od najkredibilnijih agencija za kreditni rejting Standard and Poor's (S&P) objavila najnoviji izveštaj o pregledu srpske ekonomije koji predstavlja istorijski trenutak za našu zemlju.

- Gotovo čitavu deceniju težimo ovome. Danas svi možemo sa ponosom da objavimo da je Srbija postigla značajnu prekretnicu u svom ekonomskom razvoju time što je naš kreditni rejting podignut na nivo BBB-, čime je kreditni rejting, međunarodna ocena naše zemlje prvi put u istoriji dostigla nivo investicionog ranga. Ovo nije samo oznaka i ocena, već predstavlja prekretnicu za ekonomsku putanju naše države. - rekao je tom prilikom predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading