VUČIĆ O SITUACIJI U BIH: "Srbija će pomoći ako zatraže pomoć, i oni su nama slali čamce u Obrenovac!"

Autor:

Vesti

04.10.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Na tome sam veoma zahvalan", istakao je Vučić u Gornjem Milanovcu.

VUČIĆ O SITUACIJI U BIH: "Srbija će pomoći ako zatraže pomoć, i oni su nama slali čamce u Obrenovac!"

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija spremna da istog sekunda pomogne Bosni i Hercegovini, koja se trenutno suočava sa poplavama, ukoliko žele i misle da Srbija može da pomogne.

On je novinarima nakon otvaranja obilaznice oko Gornjeg Milanovca, na pitanje Tanjuga da li je spreman da pošalje pomoć BiH oko poplava, rekao da je Srbija spremna da pomogne u helikopterima, čamcima, svakoj vrsti podrške i pomoći, finansijski.

- Dovoljno je da nam to kažu i mi ćemo to da učinimo. Oni su poslali spasioce i čamac u Obrenovac i zahvalan sam na tome - rekao je Vučić i izrazio saučešće porodicama stradalih.

Podsetimo, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u programu Al Džazire je izjavio kako je, prema nepotvrđenim informacijama, 20 žrtava katastrofalnih poplava i odrona u ovoj državi.

On je naveo da su angažovani pripadnici Oružanih snaga BiH, policije, međunarodnih snaga koje su na obuci, te kako su prisutni problemi sa prekidom komunikacija.

"Tražićemo pomoć i međunarodne zajednice, te drugih država", dodao je on za Al Džaziru.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, broj poginulih u polavama i odronima u Jablanicu je porastao na preko 10 osoba.

Prethodno je Marija Buhač, predsednica kantonalne Vlade rekla da na severu Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u Bosni i Hercegovini, koji je odsečen zbog jakog nevremena, ima žrtava, ali nije mogla da govori o broju dok ne dobije zvanične podatke.

Buhač je rekla da je jako nevreme odseklo sever kantona i da je zatražena pomoć od viših nivoa vlasti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading