OD BEOGRADA DO SUBOTICE ZA SAMO SAT I DESET MINUTA! Predsednik Vučić najavio otvaranje brze pruge Novi Sad-Subotica 24. novembra (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.10.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas ostvarujemo velike snove.

OD BEOGRADA DO SUBOTICE ZA SAMO SAT I DESET MINUTA! Predsednik Vučić najavio otvaranje brze pruge Novi Sad-Subotica 24. novembra (VIDEO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će brza pruga Novi Sad-Subotica biti otvorena 24. novembra, a da ćemo od glavnog rada do Subotice stizati za rekordnih sat i 10 minuta. 

- Brzu prugu od Novog Sada do Subotice otvaramo 24. novembra. Od Beograda do Subotice stizaćemo za samo sat i 10 minuta.


Ponosan sam na sve što smo napravili, i to je nešto što nikada niko neće moći da nam oduzme.

Mnoge stvari nismo mogli ni da sanjamo, a danas ostvarujemo velike snove.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zajedno sa suprugom Tamarom prisustvovao testiranju nove deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice. Nakon toga, obišao je završne radove na staničnoj zgradi Železničke stanice u Subotici.

Obraćanje predsednika Vučića

- Čak i kada nam ukradu kablove, mi opet možemo da se pouzdamo u Kineze da nam nađu rezervne delove. Zato smo danas kasnili oko pet minuta. Ja sam danas voditelj ove ceremonije - rekao je Vučić kroz smeh, nakon čega se obratio ambasador Li Ming.

On je rekao da bez liderstva predsednika Vučića i Si Đinpinga ne bi bilo ovako velikih projekata.

- Na to nismo navikli, ali čuda se događaju. Ja sam molio predsednika Sija, on je to naredio, i kineski radnici su u tri smene radili i uspeli da završe ovaj veliki posao. Videli ste i usput sve završene moderne železničke stanice. I ova stanica koja je otvorena u 19. veku, sada je konačno modernizovana posle mnogo godina, i uređena. Srećan sam što smo sve to uspeli da uradimo - istakao je on.

- Imam malu primedbu, videli ste natpise na srpskom i engleskom jeziku, ali nam nedostaje mađarski jezik. I ovde mora da bude na mađarskom jeziku, svidelo se to nekom ili ne, dok god sam ja predsednik. Stanica se neće otvoriti dok natpisi ne budu prvo na srpskom, pa na mađarskom, pa na engleskom jeziku!

- Znate li kolika je moja borba bila da na ulazu i izlazu iz Subotice budu pozdravi na srpskom i mađarskom. Ovde svi moraju da žive sa jednakim pravima - naglasio je on.

Kaže da je ponosan na našu Srbiju i na sve što smo napravili, i da je to nešto što niko ne može da nam oduzme.

- Ovo se ne gradi svakih nedelju dana. Nastavićemo da ulažemo i u Banat, pa da preko Pančeva do Kikinde levim krakom povežemo Čoku i Suboticu. Onda nam ostaju Sombor i Vrbas. Da i Somborci mogu da dođu do brze pruge, kasnije i Sombor-Subotica - naglašava predsednik.

Istakao je da se nada izvanrednim vestima za našu zemlju u narednih 48 sati, i da bi to bio krešendo za naše ekonomske uspehe.

- Saznaćemo najkasnije u subotu ujutru. Želim opet svima da se zahvalim, i ministru, i Aniti, i vama iz Subotice, i još jednom svima iz Kine na ogromnoj posvećenosti ovom projektu - kazao je Vučić.

Rekao je da će 24. napraviti veliku proslavu, i da se nada da će tu biti i Orban.

- Šta bih ja bez mog brata i prijatelja. Spremite se ljudi, za sat i 10 minuta od Beograda do Subotice. Da uživate u svojoj zemlji i njenim lepotama - rekao je on

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Viktor

03.10.2024 19:02

Vučićev trud da modernizuje železničku infrastrukturu donosi konkretne rezultate. Sa novom brzom prugom, putovanje od Beograda do Subotice za samo sat i 10 minuta je fantastično postignuće, koje pokazuje koliko je Srbija napredovala pod njegovim vođstvom.

Doca

03.10.2024 19:02

Urajdno pre roka pa to je za pohvalu

Vidak

03.10.2024 19:03

Predsednik Vučić je dokazao da Srbija može da izgradi moderne, svetske infrastrukturne projekte. Brza pruga je samo jedan od primera kako se Srbija menja i napreduje, omogućavajući bržu povezanost i razvoj svih regiona.

Kole

03.10.2024 19:03

Dokaz da se u Srbiji gradi i obnavlja železnička infrastruktura su i ove brze pruge.