Ministar Dačić prisustvovao inauguraciji novoizabranoj predsednici Sjedinjenih Meksičkih Država

Autor:

Vesti

01.10.2024

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Dačić imao je priliku da se susretne sa brojnim šefovima delegacija

Ministar Dačić prisustvovao inauguraciji novoizabranoj predsednici Sjedinjenih Meksičkih Država

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić boravio je danas u Meksiko Sitiju, gde je, kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovao inauguraciji novoizabrane predsednice Sjedinjenih Meksičkih Država Klaudije Šejnbaum Pardo.

Ministar Dačić je prisustvovao ceremoniji prenosa savezne izvršne vlasti u Predstavničkom domu - palati San Lasaro u Meksiko Sitiju, gde je novoizbrana predsednica položila zakletvu i obratila se prisutnim stranim državnicima i diplomatskom koru.

Tokom pomenute ceremonije, ministar Dačić imao je priliku da se susretne sa brojnim šefovima delegacija, imajući u vidu da su događaju prisustvovali predstavnici 105 država i 23 međunarodne organizacije.

Izbori

Podsetimo, gotovo 100 miliona Meksikanaca imalo je pravo glasa na izborima, kada se glasalo i za gradonačelnika prestonice, oba doma parlamenta, guvernere i niz drugih regionalnih i lokalnih pozicija.

Najveći izbori ikad održani u Meksiku bili su ujedno i najnasilniji u modernoj istoriji, ubijeno je čak 38 kandidata. Nasilje je izazvalo zabrinutost za opstanak demokratije usled nasilja među narko-kartelima.

Na dan izbora dve osobe su ubijene na biračkim mestima u državi Puebla.

Pobeda Klaudija Šejnbaum je veliki korak za Meksiko, zemlju poznatoj po mačo kulturi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading