UVEREN DA ĆE NEKO OD MLADIH NAUČNIKA IZ SRBIJE PO NOBELA! Vučić u Ženevi: "Beskrajno ponosan što naši timovi stručnjaka daju svoj doprinos radu CERN-a"

Autor:

Vesti

01.10.2024

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima srpske naučne zajednice u CERN-u.

UVEREN DA ĆE NEKO OD MLADIH NAUČNIKA IZ SRBIJE PO NOBELA! Vučić u Ženevi: "Beskrajno ponosan što naši timovi stručnjaka daju svoj doprinos radu CERN-a"

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Ženevi sa dvadeset naučnika iz Srbije koji rade u CERN-u i istakao da je beskrajno ponosan što naši timovi stručnjaka daju svoj doprinos radu @CERN.

 

 

Vučić je izrazio uverenje da će baš neko od mladih naučnika iz Srbije upravo iz CERN-a otići po svoju Nobelovu nagradu, čime će na najbolji način vratiti našu zemlju na ono mesto u nauci koje je odavno utemeljila.

Povodom posete CERN-u oglasio se i na svom Instagram profilu.

- Beskrajno ponosan što naši timovi stručnjaka daju svoj doprinos radu @CERN, uveren da će baš neko od mladih naučnika iz Srbije upravo sa ovog mesta otići po svoju Nobelovu nagradu, čime će na najbolji način vratiti našu zemlju na ono mesto u nauci koje je odavno utemeljila. Bez vas, naučnika, inovatora i istraživača, vaše snage, znanja i duha, biće nam teško da dostignemo ciljeve održivog razvoja i uskočimo u voz koji već grabi ka budućnosti. Zato je neophodno da vas ohrabrimo da ostvarite svoje snove i svoj puni potencijal. Vaše obrazovanje, podrška svakom koraku vašeg puta i realizacija vaših ideja, naši su prioriteti - napisao je lider Srbije i dodao:

- A vama, koji trenutno ne živite u Srbiji, poručujem da će Srbija će uvek imati šta da vam ponudi i čekaće vas raširenih ruku da zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima srpske naučne zajednice u @cern.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading