VUČIĆ SE HITNO OBRAĆA NACIJI! Predsednik u 18:30 gost Nacionalnog dnevnika na TV Pink

Autor:

Vesti

18.09.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik o svim aktuelnim temama večeras u 18:30

VUČIĆ SE HITNO OBRAĆA NACIJI! Predsednik u 18:30 gost Nacionalnog dnevnika na TV Pink

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će biti gost Nacionalnog dnevnika na TV Pink.

Posle brojnih dešavanja od početka nedelje, ali i o svim važnim i aktuelnim temama, predsednik Srbije Aleksandar Vučić će govoriti za Nacionalni dnevnik u 18:30.

Poplave u Evropi


Predsednik Vučić poručio je danas da je Srbija spremna da pruži svu neophodnu pomoć nastradalima u poplavama koje su pogodile centralnu Evropu.

- Povodom tragičnih posledica poplava koje su pogodile Češku, Poljsku, Slovačku, Austriju i Mađarsku i izražavam najdublje saučešće porodicama stradalih i solidarnost sa svima koji prolaze kroz ove teške trenutke. Srbija je spremna da pruži svu neophodnu pomoć i podršku - napisao je Vučić na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.

Ciklon Boris doneo je obilne kiše centralnoj i istočnoj Evropi, a u poplavama je poginulo najmanje sedam ljudi.


Predsednik je, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, izjavio da je istorija srpskog naroda ispisana mnogim veličanstvenim trenucima u kojima smo, uprkos svim preprekama i neslozi, uspevali da pokažemo da je jednostavno naša najveća snaga.

Vučić je istakao da današnji praznik najpre čestita Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Zaslužili su, najviše su pretrpeli i znam da će još mnogo toga morati da pretrpe. Ali uvek će imati svoju Srbiju, svoju državu i nas koji ćemo biti uz njih - poručio je Vučić na prijemu učenika i nastavnika osnovnih škola i predsednika opština Republike Srpske i Crne Gore.

Predsednik je podsetio da su Karađorđe i Miloš "roditelji" moderne Srbije.

- Veliki Jovan Ristić je rekao 'Srpski narod mora biti jedan u svojim stremljenjima da bi njegova snaga mogla da ostvori željenu slobodu'.  To jedinstvo je dovelo do konačne nezavisnosti  formalizovane na Berlinskom kongresu 1878", rekao je Vučić.

Dodaje da je srpska vojska u Prvom svetskom ratu, uz iskonsku veru u jedinstvo, uspela da izvojeva veliku pobedu na Kajmakčalanu.

- Kao što smo se okupili na Mišaru i Ceru, kao što smo branili našu zemlju na Kajmakčalanu, tako i danas ostajemo snažni u veri i sa idejom da samo u sobornosti možemo ostvariti sve svoje snove i pobede. Istorija nas uči da kada smo zajedno, nema prepreka koje ne umemo i ne možemo da savladamo - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading