BEZ KRALJA PETRA ONI NE BI IMALI DRŽAVU! Vučevićeva lekcija koju će Hrvati dugo pamtiti!

Autor:

Vesti

28.08.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Progone one koji pevaju pesmu posvećenu srpskom vladaru iako im je on doneo slobodu

BEZ KRALJA PETRA ONI NE BI IMALI DRŽAVU! Vučevićeva lekcija koju će Hrvati dugo pamtiti!

Foto: Tamjug/Vladimir Pori/AP, Wikipedia

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da su u Hrvatskoj osuđeni pevači krajiške grupe Jandrino jato jer su pevali srpske patriotske pesme, čime se, kako kaže, direktno krše elementarna i osnovna ljudska prava Srba u Hrvatskoj.

Vučević je tako odgovorio na pitanje kako komentariše to što je iz Hrvatske stigla još jedna presuda - za pevače grupe Jandrino jato koji su osuđeni jer su pevali pesmu "Marširala kralja Petra garda", kao i nedavni slučaj hapšenja i osude srpskog advokata Nemanje Berića, kao i pitanje kakve nam to poruke šalju komšije kada s druge strane godinama u Hrvatskoj nema nikakvih kazni za one koji konstantno veličaju ustaštvo.

KONTINUITET

- Šalju nam signal da čudna pravila i vrednosti važe u EU. I čini mi se, potpuno suprotno od onoga kako mi razumemo pravila i vrednosti EU. Ovo je direktno kršenje elementarnih ljudskih prava, ali to traje u kontinuitetu. Nažalost, u Srbiji se više kuka za Severinom nego za bilo kojim Srbinom koji je uhapšen ili stradao. Ovde će vam mnoge nevladine organizacije mnogo više žaliti za jednom grančicom, a nikada nećete čuti da osuđuju teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji, nikada - naglasio je Vučić.

"Marširala kralja Petra garda"

Marširala, marširala kralja Petra garda,
korak ide za korakom, a ja junak za barjakom,
boj se bije, bije, zastava se vije, za slobodu Srbije.

Gledale ih, gledale ih beogradske dame,

korak ide za korakom, a ja junak za barjakom,
boj se bije, bije, zastava se vije, za slobodu Srbije.

Klekle dole, klekle dole, pa se Bogu mole,
korak ide za korakom, a ja junak za barjakom,
boj se bije, bije, zastava se vije, za slobodu Srbije.

Dodao je da je to valjda van opisa njihovog rada ili van obaveza prema onima koji ih finansiraju.

- A što se tiče Jandrinog jata, mnogi moji prijatelji Krajišnici vole tu grupu. A ja lično baš volim pesmu "Marširala kralja Petra garda", to je jedna slobodarska pesma. Da nas sve podsetim, kao i ove koji proganjaju one koji pevaju tu pesmu, da je taj kralj Petar baš doneo slobodu i ovima koji danas hapse zbog te pesme. Da nije bilo kralja Petra I i njegovog sina kralja Aleksandra I Karađorđevića, da li bi oni danas imali države i oslobodili se od onih monarhija koje su ih kontrolisale vekovima? Verovatno je to vid zahvalnosti - rekao je Vučević.

A IMOTSKI?

Da vidite kakav je to festival ljudskih prava i kakve se lepe, pod navodnicima, pesme pevaju u Imotskom, podsetio je premijer Srbije i zaključio:

- A to je valjda normalno, kad se te pesme pevaju, koga će Drina nositi i ko će stradati i kad se veliča ustaštvo u najtvrđem onom obliku ili najpunijem, to je normalno i tu niko ne odgovara. Ali kad neko sluša Baju Malog Knindžu ili Jandrino jato pesmu "Marširala kralja Petra garda" to je problem. Prosto, nisam mogao da verujem da je istinita informacija. Nažalost, jeste. Tako da smo razumeli kakva je demokratija, ne bismo želeli da išta slično vlada u Srbiji ikada, odnosno ono što oni rade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading