VUČIĆ O RASTU MINIMALNE ZARADE: Voleo bih da bude u nivou potrošačke korpe, mnogo toga značajnog je pred nama!

Autor:

Vesti

26.08.2024

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić ističe da u Srbiji plate i penzije ne kasne niti jedan jedini dan.

VUČIĆ O RASTU MINIMALNE ZARADE: Voleo bih da bude u nivou potrošačke korpe, mnogo toga značajnog je pred nama!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tokom svog gostovanja na televiziji Pink govorio je o svim važnim temama, a između ostalog je istakao da u narednih nekoliko dana mora biti završena priča oko minimalne zarade.

- Ja bih voleo da bude u nivou potrošačke korpe, 53.500. To bi bilo povećanje od 14 odsto, ja bih to mnogo voleo. Poslodavci ne mogu da budu nezadovoljni, država na sebe preuzima dobar deo tih troškova. To su važne teme, mnogo toga značajnog je pred nama. Uveren sam da ćemo uspeti da nastavimo ovakvom stopom rasta, da za 11 odsto uvećamo penzije, i da od 1. septembra krenemo da isplaćujemo - kaže on i podseća da kod nas penzije i plate ne kasne nijedan jedini dan, i da su mnogi zaboravili kako je to bilo u prošlosti.

Inače, predsednik je istakao i koliko je važna poseta Emanuela Makrona.

- Mnogo važna poseta -  rekao je Vučić i podsetio da je Srbiju nedavno posetio Šolc, ali i kineski predsednik Si Điping. 

- Govorim samo o najvećim liderima sveta. Sada dolazi Makron, i tek će dolaziti mnogi lideri. Uskoro stiže i predsednik Izraela, Kazahstana. Mnogo važnih poseta, i odlazaka. Imamo Globalni forum u Češkoj, dan posle posete Makrona ja letim za Prag.

- Jedan od sporazuma koji ću potpisati kada dođe Makron je sa njihovom elektro kompanijom. Ne smemo doći u situaciju da nemamo struje u budućnosti. Sećate se kada je 5G mreža uvođena pričali su da će nam spržiti glavu, sada kada je svi koristimo prešli su na litijum. Pričaćemo i o jačanju naše vojske, i već danima radimo oko ugovora za Rafale.

Predsednik kaže da očekuje da u prvoj polovini septembra ode u Podrinje, gde će preseliti kancelariju predsednika na sedam dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading