SMEJU LI FUNKCIONERI SRBIJE DA NOSE BROJANICU? Osnovna ljudska prava i Ustav kažu "DA", ali Šolakovi mediji se ne slažu sa tim

Autor:

Vesti

20.08.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šolakovi mediji udarili na pravoslavlje, diskriminacija Srba u Srbiji postala deo svakodnevne propagande

SMEJU LI FUNKCIONERI SRBIJE DA NOSE BROJANICU? Osnovna ljudska prava i Ustav kažu "DA", ali Šolakovi mediji se ne slažu sa tim

Foto: ST/Nebojša Mandić, Printscreen

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon, progovorio je o skandaloznoj izjavi na televiziji Dragana Šolaka, u kojoj se osuđuje ministar kulture Nikola Selaković.

Ovo nije prvi napad na nekog od članova vlade ili poslanika u skupštini od strane Šolakove gebelsovske mašinerije, ali ovaj napad izdvaja se po jednoj specifičnost - ovaj napad nije samo usmeren prema ministru Selakoviću, već prema celom srpskom narodu, njegovoj veri, kulturi, istoriji i identitetu uopšte.

Ujedinjena prozapadna opozicija ne samo da Srbiji pokušava da nametne vrednosti i ideje koje nisu suštinski naše, već pokušavaju i da aktivno satru sve ono što naš narod izdvaja od ostalih i čini nas tako posebnim.

Republika

Foto: shutterstock

Pravoslavna brojanica u rukama monaha

Ovoga puta, meta Šolakovih novinara bila je ni manje ni više nego brojanica. Ministar Selaković sada, prema tvrdnjama iznetim na opozicionoj televiziji, ne može da bude dobar ministar, već "samo ministar propagande", samo zato što nosi brojanicu, čime je i zvanično pokrenuta bitka opozicije protiv pravoslavlja u Srbiji.

O ovoj temi oglasio se direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon, čiji je video, koji možete pogledati ispod, postao viralan.

- Vidite, i ja nosim brojanicu i to od svoje devetnaeste godine. Ona je za mene simbol otpora srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Kada sam prvi put došao tamo 2025. godine, video sam da su svi Srbi ponosni na nju i brojanice ne skidaju ni sa sebe, ni sa svojih retrovizora, iako ih to izlaže sopasnim rizicima. - istakao je Gujon.

- Čekao sam da vidim da li će neko da se ogradi, da reaguje, da se izvini zbog te izjave, međutim, niko to nije učinio. Verujte mi, da je neko to rekao u Americi vezano za krst, Davidovu zvezdu ili Fatiminu ruku, to bi bio skandal nad skandalima. Ne smeju da nas vređaju na verskoj osnovi. Ne smeju da vređaju pravoslavce i Srbe u Srbiji zato što nose brojanicu. Ne smemo da se naviknemo na to i ne smemo da im dozvolimo da to rade, a da mi ne odgovorimo. - napomenuo je Gujon u svom videu.

Kako ističe Gujon, opozicioni mediji su ovime prekršili najmanje dva zakona (Zakon o zabrani diskriminacije i Zakon o verskim zajednicama), a takođe su pogazili i Ustav Republike Srbije, koji garantuje pravo na slobodu veroispovesti. 

- Da u Srbiji vređaju Srbe zbog pravoslavlja, to je nedopustivo. Za mene oni više nemaju nikakav kredibilitet kada govore o drugim ljudskim pravima, kada ne poštuju osnovna ljudska prava većinskog naroda u Srbiji. - rekao je Gujon u svom gostovanju na TV Prva.

Kada bismo ovaj napad na pravoslavnu brojanicu nazvali "ispadom", ne bismo ga adekvatno etiketirali. Ovo nije bio ispad, ovo je deo pažljivo osmišljene propagande protiv srpskog naroda, protiv srpske države, protiv Kosova i Metohije kao sastavnog dela naše zemlje i protiv opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Domaći izdajnici i strani plaćenici ujedinili su snage i pod dirigentskom palicom Dragana Šolaka odlučno nastavljaju sa svojom misijom. Srbija im to ne sme dozvoliti!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading