MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Pozdravljam hrabru i odlučnu borbu srpskih bezbednosnih snaga u suzbijanju radikalnog islamističkog terorizma

Autor:

Vesti

18.08.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAJ je profesionalno obavio svoj posao.

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Pozdravljam hrabru i odlučnu borbu srpskih bezbednosnih snaga u suzbijanju radikalnog islamističkog terorizma

Foto: Dragan Kadić

Ekstremni vehabija Senad Ramović Becan ubijen je u noći između subote i nedelje u selu Hotkovo. Ovim povodom oglasila se ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije, Milica Đurđević Stamenkovski.

 - Pozdravljam hrabru i odlučnu borbu srpskih bezbednosnih snaga u suzbijanju radikalnog islamističkog terorizma u našoj zemlji.

Sledbenici ovih ekstremističkih ideja kontinuirano ugrožavaju sigurnost Bošnjaka i Srba na području Raške oblasti, a sudeći prema njihovim poslednjim aktivnostima, i u čitavoj zemlji.

Ovakvi pojedinci imaju za cilj da veštački izazovu konflikte, podgreju netrpeljivost i otvore, ne samo bošnjačko-srpske, već pre svega sukobe među samim Bošnjacima, kako bi u pukotinama izazvanih podela, za tuđi račun, širili ekstremizam, netrpeljivost i mržnju.

Radikalni islamistički teroristi nemaju nikakvo pravo da sebe proglašavaju zastupnicima Bošnjaka i muslimana u Srbiji. Teroristi nemaju veru i naciju. Zato je važno, za mir i stabilnost čitave države i društva, da se u korenu saseče svaki vid ekstremizma koji može dovesti do stradanja i gubitka života građana.

Bezbednosne službe i srpska policija poslale su jasnu poruku da Srbija neće tolerisati terorizam, niti bilo koji oblik širenja verske, rasne i nacionalne netrpeljivosti - navela je ona. 

Sinoć je u Novom Pazaru lividiran pomenuti terorista, a Republika je pisala o njegovoj biografiji i delovanju na ovim prostorima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading