100 DANA VLADE: Ministarka Mesarović o fokusu na podršci privredi i razvoju sektora (VIDEO)

Autor:

Vesti

09.08.2024

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrenuto 10 novih mera podrške

100 DANA VLADE: Ministarka Mesarović o fokusu na podršci privredi i razvoju sektora (VIDEO)

Foto: Vlada Srbije

U prvih 100 dana rada, Vlada Republike Srbije, posebno Ministarstvo privrede, stavilo je akcenat na slušanje i odgovaranje na potrebe privrede, sa ciljem da se obezbedi što bolji uslovi za sve sektore ekonomije. Ministar privrede je naglasio da će se i ubuduće oslanjati na stalnu komunikaciju sa privrednicima, verujući da se uspeh može postići samo kroz zajednički rad.

Tokom ovog perioda, Ministarstvo je pokrenulo 10 novih mera podrške, koje su osmišljene da odgovore na specifične potrebe različitih grupa i sektora. Posebno su istaknuti programi namenjeni ženama preduzetnicama u ruralnim oblastima, što pokazuje opredeljenje Vlade da podrži ravnopravnost i razvoj u svim delovima zemlje. Takođe, pokrenuti su programi podrške za očuvanje starih i umetničkih zanata, kao i za sektore lova i ribolova, koji često ostaju zapostavljeni, ali imaju značajan potencijal za razvoj i očuvanje kulturne baštine.

Vlada se ponosi time što je u ovih prvih 100 dana zadržan kontinuitet u radu i što su jasno postavljeni prioriteti – očuvanje mira i stabilnosti, što je preduslov za svaki dalji ekonomski razvoj. Ministar je istakao da je politika Vlade usmerena na dugoročni razvoj, što se vidi kroz pažljivo osmišljene mere i programe koji su u proteklom periodu pokrenuti.

Kroz otvorenost prema svim sektorima privrede i spremnost da se čuju svi glasovi, Vlada Srbije nastoji da stvori uslove u kojima će svi privrednici imati mogućnost za rast i razvoj. Ovaj pristup će, prema rečima ministra, ostati temelj politike Vlade i u narednim godinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading